Ședință de 9 ore la Guvern. VEȘTI BUNE pentru profesori și elevi!

458
Ședință de 9 ore la Guvern. VEȘTI BUNE pentru profesori și elevi! - ddd-1580887302.jpg
A fost ședință-maraton la Guvern marți, care a durat 9 ore și în timpul căreia peste 25 de ordonanțe de urgență au fost adoptate, potrivit Agerpres. Printre altele, este vorba despre ordonanța anunțată de ministrul Educației Monica Anisie, prin care profesorii iau salarii mărite din această lună, dar și din septembrie. În plus, o altă ordonanță prevede decontarea navetei elevilor, iar o a treia - extinderea programului "Masă caldă" la 65.000 de elevi.

Și ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat adoptarea unei ordonanțe privind stocurile de urgență medicală, precum noul coronavirus din China. În cele 16 aeroporturi internaționale din țară vom avea scannere termice pentru pasageri. De asemenea, a fost reglementat transportul cu trotinete electrice pe străzi. Conducătorii trotinetelor trebuie să aibă cel puțin 14 ani, să poarte căști de protecție, iar viteza nu poate fi mai mare de 25 km/oră.

A fost adoptată și OUG privind alegerile parlamentare, care prevede că alegătorii pot vota în orice localitate, pe liste suplimentare. În plus, Executivul a adoptat o OUG prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate se pot derula și la spitale private, fără ca pacienților să le fie ceruți bani în plus.

De asemenea, programul Prima Casă continuă și în 2020, se pastrează condițiile și bugetul anunțat - 2 miliarde de lei. De asemenea, SGG va fi reorganizat, iar 18% din posturi vor fi reduse, a anunțat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ședința a avut loc în ajunul dezbaterii și votului pe moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4288 secunde