€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Securitatea cibernetică, în atenția specialiștilor de la UMC

Ştire online publicată Sâmbătă, 18 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Cea de-a III-a ediție a Conferinței Regionale de Securitate Cibernetică în Domeniul Maritim la Marea Neagră are loc în perioada 16 - 18 mai, la Universitatea Maritimă Constanța (UMC). Evenimentul va avea loc între orele 9.00 și 18.00 și se înscrie în eforturile de conștientizare asupra riscurilor de securitate cibernetică pe diverse sectoare de activitate, pe care UMC împreună cu ong-ul Inomar Cluster și alți parteneri sau agenții guvernamentale în domeniu le fac în mod susținut în ultimii trei ani, ca urmare a unor evenimente majore în industria maritmă și portuară. 


Astfel, pe lângă componenta de conștientizare asupra riscurilor de securitate cibernetică, în cadrul conferinței vor fi derulate o serie de demonstrații practice privind modul în care au loc atacurile cibernetice atât în industrie, mediile corporatiste, financiar-bancare, cât și la nivelul utilizatorilor individuali de rețele informatice, calculatoare personale și smartphone-uri.
De asemenea, vor fi puse în dezbatere numeroase subiecte de actualitate în domeniul securității IT, al ingineriei sociale și rolul factorului uman în atacurile cibernetice. Evenimentul va reuni deopotrivă, operatori maritimi-portuari, furnizori de soluții de securitate, instituții publice relevante, autorități de reglementare și mediul academic, într-un dialog care se dorește continuat și în afara acestui eveniment.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8731 secunde