Secţie de votare pentru cetăţenii din Republica Moldova, la Universitatea “Ovidius”, pe bulevardul Mamaia

260
Secţie de votare pentru cetăţenii din Republica Moldova, la Universitatea “Ovidius”, pe bulevardul Mamaia - sectiedevotare-1625739219.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 11 iulie, vor avea loc alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova.

Pentru ca toţi cetățenii Republicii Moldova care se află peste hotare să își poată exercita dreptul de vot la acest scrutin, au fost deschise 150 de secții de votare în afara Republicii Moldova, dintre care 12 pe teritoriul României.

În municipiul Constanța, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot își pot exercita dreptul de a vota la Secția de votare nr. 120 din Circumscripția electorală 38 (străinătate), care va fi deschisă în municipiul Constanța, la Universitatea ”Ovidius”, pe bulevardul Mamaia nr. 124.

Secția de votare va funcționa duminică, 11 iulie, între orele 7.00 şi 21.00.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în România, exercitarea dreptului de vot este posibilă în baza următoarelor acte:

- pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat;

- buletinul de identitate cu fișa de însoțire, valabil în ziua votului;

- livretul de marinar.

Autoritățile Republicii Moldova subliniază că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 sunt organizate în condiții specifice pandemiei provocate de virusul COVID-19, însă recomandă participarea la vot, precizând că au fost adoptate toate măsurile necesare privind exercitarea votului în condiții de siguranță.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova invită cetățenii care se află în străinătate să participe la alegerile parlamentare anticipate în cadrul secțiilor de votare constituite peste hotare, subliniind că votul acestora contează pentru viitorul Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează permanent informațiile utile privind votul în străinătate, la linkul https://bit.ly/3giKNHt

Autoritățile recomandă informarea din surse demne și oficiale: www.cec.md sau www.mfa.gov.md. Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea scrutinului pot fi obținute pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, https://a.cec.md/ro.

Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate și coordonatele de contact poate fi consultată în compartimentul „Misiuni diplomatice și oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE: https://bit.ly/3gkuIkI.

Lista secțiilor de votare din străinătate poate fi consultată la linkul https://mfa.gov.md/ro/content/alegerile-parlamentare-anticipate-din-11-iulie-2021.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova transmite că cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova care se vor afla peste hotare în ziua alegerilor pot utiliza aplicația diaspora.cec.md pentru a afla care sunt trei cele mai apropiate secții de votare față de locația utilizatorului. Această platformă oferă informații din prima sursă despre adresele secțiilor de votare, distanța față de acestea și cât de aglomerate sunt secțiile respective la ora interogării platformei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6965 secunde