SECETĂ ȘI CANICULĂ, LA CONSTANȚA. Cum arată prognoza meteo pe următoarele luni

498
SECETĂ ȘI CANICULĂ, LA CONSTANȚA. Cum arată prognoza meteo pe următoarele luni - fotofondjalepeogoare1438277933-1459257961.jpg

Articole de la același autor

Această primăvară va aduce temperaturi în media climatologică, dar mult mai multe precipitații, a declarat, pentru România liberă, Elena Mateescu, directoarea executivă a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). La vară, însă, vremea va fi caniculară, cu puține precipitații, scrie romanialibera.ro


Lunile aprilie și mai, din punct de vedere al regimului de temperaturi medii lunare, se pot încadra ca fiind două luni apropiate de mediile climatologice, posibil cu valori termice mai coborâte local în nordul și centrul țării, a mai spus Elena Mateescu. Însă, din punctul de vedere al precipitațiilor, "ne așteptăm ca acestea să înregistreze o tendință de excedent în special în vestul, centrul și nordul țării".

În 2016, o vară toridă



Potrivit estimărilor, în 2016 se va înregistra o creștere de 0,84 grade Celsius a temperaturii la nivel global, iar în țara noastră se preconizează din nou o vară fierbinte, cu vreme extrem de secetoasă, conform datelor prezentate de specialiștii ANM, în cadrul evenimentului "Mai cald, mai uscat, mai umed: să privim viitorul în față". 


Sud-estul țării, în secetă

În lunile de vară, estimările arată că vor fi puține ploi, mai ales în zonele de sud și de est, fiind posibilă instalarea secetei. De asemenea, temperaturile vor depăși frecvent 35 de grade, a mai explicat Elena Mateescu.

"Estimările Centrului European pentru prognoza vremii pe termen mediu indică, la nivelul României, pentru vara 2016 un regim de temperaturi medii lunare mai ridicat decât în mod obișnuit, în special în partea de sud, sud-est, est și vest a țării, zone în care temepraturile medii lunare vor putea depăși frecvent normele perioadei și, nu în ultimul rând, temperaturile maxime peste 35 de grade, acele zile caniculare vor fi din ce în ce mai frecvente și persistente", a conchis directoarea ANM. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7414 secunde