Se topește zăpada, vin ploile

6363
Se topește zăpada, vin ploile - ed565472d8ce021500229c77a0f731a1.jpg

Articole de la același autor

Vremea ne-a băgat în zăpadă până în gât, tot vremea ne scoate. Temperaturile ridicate de ieri și razele curajoase de soare au deszăpezit șoselele și străzile din Constanța și au mai topit din nămeții de pe trotuare. Mai vin să dea o mână de ajutor și ploile mult anunțate de meteorologi.

Avertizarea de cod galben a intrat în vigoare încă de miercuri, 10 februarie, de la ora 15,00, și este valabilă până în această seară la ora 20,00. Sunt semnalate precipitații însemnate cantitativ, polei, intensificări ale vântului pentru jumătatea de sud a țării, inclusiv județul Constanța. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea anunță pentru astăzi și la noapte că vremea se va încălzi și va fi în general închisă. La Constanța și Mangalia, temperaturile vor fi pozitive, cu minima de trei grade și maxima de opt grade. Ceva mai frig va fi la Adamclisi și Cernavodă, cu temperaturi cuprinse între unu și șapte grade. Pe arii extinse vor cădea ploi, favorizând depunerea de polei, iar, izolat, vor fi condiții de ceață.

A început transportul zăpezii din intersecții
După ce și-au luat de pe cap deszăpezirea străzilor, reprezentanții firmei Polaris M Holding au trecut la transportul depozitelor temporare de zăpadă din intersecții. De asemenea, a fost refăcut stocul de materiale antiderapante pentru poleiul din timpul nopții și a fost reluată colectarea gunoaielor din cartiere.
În ceea ce privește drumurile naționale și județene, s-a reușit deblocarea tuturor șoselelor, iar circulația se desfășoară în condiții grele, de iarnă. Carosabilul este acoperit cu un strat gros de nea și, din cauza viscolului, s-au format suluri de zăpadă și troiene, care au fost desfăcute pe un sens. În cursul zilei de ieri, utilajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri au reușit să redea circulației mai multe drumuri din zonele Conacu, Negrești, Medgidia și Ciocârlia.

Comandament de urgență la RAJA
În urma avizărilor meteo, la nivelul S.C. RAJA S.A. a fost activat tot de ieri, de la ora 8,00, Comandamentul pentru situații de urgență. Acesta asigură permanența la conducerea acțiunilor specifice, 24 de ore din 24. Pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare, în cadrul comandamentului s-au constituit peste 100 echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, atât pentru județul Constanța, cât și pentru Ialomița. Intervențiile echipelor de specialitate sunt coordonate prin intermediul celor 24 de centre de permanență, ale căror acțiuni acoperă toate zonele în care RAJA își desfășoară activitatea pe raza celor două județe.
Abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, sunt rugați să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241.66.44.44.

Trenuri personale și accelerate anulate
CFR Călători a anulat și în cursul zilei de ieri mai multe trenuri personal și accelerat, printre care cursele dintre Medgidia și Negru Vodă și retur. Astăzi sunt anulate doar trenurile accelerat 1795 și 1798 București - Pitești - Piatra Olt și retur. De asemenea, în data de 10 februarie, au fost anulate trenurile accelerat 1981 și 1982 București - Medgidia - Mangalia și retur, precum și personalele 8132 și 8131 Slobozia Veche - Ploiești și retur.
Compania recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informații despre modificările survenite în circulația trenurilor de călători în stațiile și agențiile CFR sau la telefon 021/9521.

Patru pacienți, transportați cu ambulanțele la București
Ambulanțele care au fost solicitate să transporte, ieri, pacienți din județ către unitățile spitalicești au avut nevoie de ajutorul utilajelor de deszăpezire pentru a răzbate printre nămeți. "Am avut două ambulanțe blocate, dimineață, la Cobadin, lângă calea ferată, și la Conacu. S-a intervenit însă foarte repede cu mașinile de deszăpezire și nu au fost probleme", ne-a spus dr. Aura Broască, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța. După ce drumurile spre București au fost impracticabile mai multe zile, ieri au plecat patru ambulanțe cu pacienți care necesitau intervenții chirurgicale la unitățile spitalicești din Capitală. "A fost transportat un pacient cu infarct miocardic, vechi de cinci zile, unul cu o malformație vasculară cerebrală și doi copii cu sâmburi în gât, preluați de la Spitalul Județean Constanța", a adăugat medicul.
În ultimele zile, cadrele medicale de la Ambulanță au fost în alertă continuă. Reprezentantul SAJ a arătat că au fost destui constănțeni care, alarmați de posibilitatea de a rămâne blocați în localități din cauza ninsorilor, au cerut ajutorul ambulanțelor și după ceva vreme de la primele simptome. "Ne-au sunat persoane care spuneau că îi durea stomacul de trei zile, sau care s-au ars la mână în urmă cu cinci zile. Am dat prioritate cazurilor urgente", a arătat dr. Aura Broască.
De asemenea, numeroase sesizări au fost primite de la gravide care au acuzat stări de rău și trebuiau să fie transportate la spital. "Astăzi (n.r. ieri) nu au fost solicitări, dar în cursul nopții spre miercuri am avut patru solicitări și tot atâtea și marți", a mai precizat medicul.

Adăpost în UPU
Oamenii străzii au căutat, și ieri, adăpost în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Ieri după-amiază, cinci sărmani se aflau în camera de triaj a UPU, unde au rămas peste noapte, deși nu prezentau afecțiuni care să necesite internarea. Nu toți oamenii străzii au vrut însă să rămână în incinta spitalului. "O persoană care prezenta hipotermie a venit la spital doar pentru a se încălzi, după care a plecat", ne-a spus dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al spitalului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Week-end cu zăpadă, viscol și chiciură
Pagina a fost generata in 1.2574 secunde