Se strică vremea la Constanța. Ploi torențiale și vânt puternic, aproape toată săptămâna

1147
Se strică vremea la Constanța. Ploi torențiale și vânt puternic, aproape toată săptămâna - vremea1-1557083597.jpg

Articole de la același autor

După un week-end de primăvară autentică, vremea se strică pe litoral, dar mai ales în restul țării. Meteorologii au emis o informare de vremea rea, cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până miercuri dimineață.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 de litri pe metru pătrat și, izolat, 40 - 60 de litri pe metru pătrat.


Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică, 5 mai, și în noaptea de duminică spre luni (5 - 6 mai) în majoritatea regiunilor și marți, 6 și 7 mai, îndeosebi în sudul, estul și centrul țării.
Vremea se va răci accentuat, luni, 6 mai, în vestul și nordul țării, iar marți, 7 mai, și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți, 6 – 7 mai, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 - 70 de km pe oră, spulberând zăpada.


La Constanța, ploile vor ajunge spre sfârșitul săptămânii, însă vântul va sufla cu putere în fiecare zi. Astăzi, va fi preponderent însorit și maxima termică va atinge 20 de grade Celsius. Peste noapte, va fi senin, dar rafalele vor depăși 46 de km pe oră.
Mâine, încep să se adune norii și va fi mai frig. Valorile termice se vor încadra între 8 și 17 grade. Miercuri, continuă să se răcească, până pe la 15 grade pe timpul zilei. Însă, joi se încălzește la loc și vom avea din nou între 13 și 18 grade. Vineri ajung și aversele în zonă, destul de însemnate cantitativ. Va ploua și sâmbătă, când se vor înregistra 13 – 15 grade. De duminică, aversele se mai răresc, noaptea norii se vor mai risipi, așa că săptămâna viitoare se anunță însorită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3198 secunde