Se sting luminile la CONSTANȚA. Mâine seară sărbătorim ORA PĂMÂNTULUI

376
Se sting luminile la CONSTANȚA. Mâine seară sărbătorim ORA PĂMÂNTULUI - constantanoaptea6-1363955222.jpg
Toți constănțenii sunt invitați sâmbătă, 23 martie, în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", între orele 20,30 - 21,30, pentru a sărbători Ora Pământului. 


Primăria Constanța va stinge iluminatul public, iar reprezentanții organizației nonguvernamentale "Mare Nostrum" va aprinde mii de lumânări. Un eveniment similar se va desfășura și în orașul Ovidiu, cu participarea școlilor. Ora Pământului – Earth Hour – este o campanie unică din istorie, care adună în fiecare an miliarde de oameni. Evenimentul se desfășoară la nivel internațional și are loc, de obicei, în ultima sâmbătă a lunii martie. Prin aceasta se dorește sensibilizarea autorităților și consumatorilor de electricitate față de problema deosebit de importantă a dioxidului de carbon, care este emis în cantități foarte mari în timpul producerii energiei electrice.


În ora alocată Pământului, luminile de pe întreg cuprinsul planetei vor fi stinse, iar aparatele electrocasnice neesențiale, timp de o oră, vor fi deconectate în mod voluntar atât de consumatorii individuali, cât și de către instituțiile și unitățile economice pentru evitarea creșterii cantității de dioxid de carbon.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3303 secunde