€ 4.748
£ 5.4269
$ 4.1981

Mai multe ştiri online:

SE SCHIMBĂ LEGEA? Acces la serviciile medicale publice în funcție de plata CASS!

Ştire online publicată Vineri, 14 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Servicii publice de sănătate în funcție de plata CASS, aceasta este propunerea ministrului de finanțe, social-democratul Eugen Teodorovici. El spune că este normal să existe pachete de servicii diferențiate în funcție de cât cotizează fiecare la sănătate, scrie digi24.ro


„În funcție de cât plătești pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat, vineri, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, citat de digi24.ro
- Deci oamenii cu posibilități financiare reduse ar beneficia de mai puține servicii? au vrut să se lămurească ziariștii. 


- Bun, atunci lăsăm sistemul așa și plătim toți la fel, a venit replica lui Teodorovici. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea? a adăugat el.


Deocamdată, Eugen Teodorovici nu a avansat un termen de la care s-ar putea aplica această propunere. Acum sunt asigurate 15 milioane de persoane, dar avem 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sănătate. Amintim că și cei care nu plătesc asigurările de sănătate sau cei care au venituri până în 1.050 de lei beneficiază de asistență medicală.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7489 secunde