Se prelungește carantina. „Vom intensifica prezenţa forţelor de ordine pe stradă!”

904
Se prelungește carantina. „Vom intensifica prezenţa forţelor de ordine pe stradă!” - fotofondconstantaramaneincaranti-1607025453.jpg

Articole de la același autor

Cu o rată uriaşă a îmbolnăvirilor în ultimele două săptămâni, cu sute de cazuri noi confirmate zilnic şi peste 3.290 de cazuri active de COVID-19 în prezent, municipiul Constanţa va rămâne în carantină. Prefectul judeţului, Silviu Coşa, a anunţat în cursul zilei de ieri că Direcţia de Sănătate Publică a realizat o analiză, pe care a transmis-o Institutului Naţional de Sănătate, care va trebui să stabilească necesitatea măsurii prelungirii carantinei în municipiul Constanţa.

„Având în vedere faptul că rata de incidenţă este, în momentul de faţă, la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă, şansele să se prelungească această carantină sunt foarte mari”, a precizat prefectul judeţului. Acesta a mai spus că vor fi intensificate acţiunile forţelor de ordine şi explică numărul mare de îmbolnăviri din municipiul Constanţa prin numărul mare de locuitori.

„Constanţa este o comunitate foarte mare, ca şi număr al populaţiei, rata de incidenţă se calculează pornind şi de la populaţia existentă în cadrul localităţii respective. În momentul de faţă ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5 - 10,8 la mia de locuitori, o zonă de platou în care putem evolua în oricare sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat şi se vor intensifica în perioada următoare, precum şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri. Regulile sunt respectate, pe stradă, în centrul comercial sau chiar la locul de muncă, am observat că foarte multă lume respectă regula în ceea ce priveşte masca şi distanţarea socială. Vom intensifica prezenţa forţelor de ordine pe stradă, ceea ce, apreciem că, după această zonă de platou, va duce şi la o scădere a ratei de îmbolnăvire”, a subliniat Silviu Coşa.

Unii nu înţeleg că trebuie să respecte nişte reguli

Potrivit acestuia, carantina va fi prelungită şi în localităţile Ovidiu, Năvodari şi Valu lui Traian, însă va fi ridicată în Medgidia şi Costineşti. „Intenţionăm ca, o dată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa, să intensificăm şi măsurile care vor fi luate din punct de vedere al controalelor, al filtrelor şi al legitimării oamenilor pe care îi găsim în trafic. Este, din punctul meu de vedere, o pierdere, pentru că mare parte a oamenilor, într-un interval foarte scurt de timp, s-au obişnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubeşte şi nu şi le doreşte, dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru pus la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia pe proprie răspundere. Ne pare rău pentru aceste inconveniente, dar ele se vor produce, pentru că, aparent, ne dorim neapărat să avem filtre care să ne blocheze circulaţia astfel încât să înţelegem că trebuie să se respecte nişte reguli”, a mai spus prefectul judeţului Constanţa.

De asemenea, va fi suplimentat şi numărul forţelor de ordine din întreg judeţul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5011 secunde