Se mai lucrează la Sala Polivalentă? „Tare mi-e că va avea soarta altor construcţii neterminate!”

1614
1
Se mai lucrează la Sala Polivalentă? „Tare mi-e că va avea soarta altor construcţii neterminate!” - sus-1640029824.jpg

Articole de la același autor

Sala polivalentă din Constanţa începe să prindă contur. Cu toate acestea, lucrările pe şantierul din cartierul Tomis Nord se desfăşoară destul de lent şi, la un moment dat, a existat chiar riscul ca întreaga construcţie să fie blocată din cauza creşterii preţurilor la materiale. În luna noiembrie, au fost alocaţi bani pentru ca ridicarea imobilului să continue.

Constănţenii care locuiesc în zona Badea Cârţan sunt îngrijoraţi că lucrările bat pasul pe loc pe şantierul sălii polivalente. Începută cu mare fast, vizitată de ministrul Cseke Attila, sala nu a fost ridicată nici pe jumătate şi mai sunt mulţi paşi până când să o vedem plină de sportivi şi spectatori.

„În ultima perioadă, am văzut că nu se mai lucrează aşa cu spor cum era la început. Atunci erau mulţi muncitori, forfotă pe şantier, acum activitatea este mult mai anemică. Tare mi-e că ar putea să aibă soarta altor construcţii neterminate din Constanţa. Să sperăm că nu va fi cazul!”, ne-a spus un constănţean care locuieşte chiar peste drum de locul unde este ridicată sala polivalentă.

Am vizitat şi noi şantierul, e drept, pe 30 noiembrie, într-o zi declarată liberă legal. Deşi bătea vântul tare, am observat pe fundaţia imobilului mai mulţi muncitori, în pauza de masă, în aer liber. Aceştia nu au dorit să discute cu noi, însă ne-au spus că se lucrează. Deocamdată de-abia a fost realizată structura parterului şi sunt realizaţi stâlpii de la următorul nivel.

Veşti bune de la CNI

După vizita pe şantier, am solicitat la Compania Naţională de Investiţii informaţii despre cum se derulează lucrările şi care este stadiul construcţiei. În cursul zilei de marţi, 14 decembrie, am primit răspunsurile şi se pare că veştile sunt bune. „La obiectivul de investiţie Sala polivalentă 5.000 locuri, municipiul Constanţa, vă transmitem faptul că lucrările sunt finalizate în proporţie de 43%. Menţionăm că lucrările au fost încetinite din cauza problemelor datorate aprovizionării, ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie şi a pandemiei de COVID. Ca urmare, antreprenorul a transmis la CNI SA graficul revizuit al lucrărilor cu încadrarea în termenul contractual. Precizăm faptul că decontarea se face în conformitate cu situaţiile de lucrări transmise de către antreprenor spre verificare, analiză şi avizare de către dirigintele de şantier”, ne-a răspuns directorul general al CNI, Manuela Irina Pătrăşcoiu.

Bani mai mulţi

Lucrările la sala polivalentă sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții. Iniţial, valoarea totală aprobată a proiectului a fost de aproape 68 milioane de lei. În luna noiembrie 2021, au fost alocaţi 113.906.000 de lei, odată cu aprobarea noilor indicatori tehnico-economici. Pe lângă banii de la CNI, Primăria Constanţa va trebui să asigure racordarea noului imobil la utilităţi, partea sa de investiţie ridicându-se la 16,8 milioane lei.



Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde