Anul 2016 începe cu vești bune

Se ieftinește apa și canalizarea la Constanța!

711
3
Se ieftinește apa și canalizarea la Constanța! - seieftinesteapa-1451916119.jpg

Articole de la același autor

Facturile la apă și canalizare vor fi mai mici începând de luna aceasta. SC RAJA SA anunță că, de la 1 ianuarie 2016, aplică noile cote TVA pentru apă potabilă și canalizare. În conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat prin Ordonanța de Urgență nr. 50 din 27 octombrie 2015, nivelul cotei TVA scade de la 24 la sută la 9 la sută pentru apa potabilă și de la 24 la sută la 20 la sută pentru canalizare.

"Astfel, tariful pentru apă potabilă scade de la 5,07 lei pentru un metru cub la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare, de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Reducerea TVA înseamnă o scădere a prețului plătit de abonații SC RAJA SA pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare de 0,75 lei", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Scăderea TVA pentru apa potabilă a fost o inițiativă demarată de conducerea SC RAJA SA în urmă cu peste patru ani, inițiativă susținută puternic și de către Asociația Română a Apei. În timp, conducerea societății a lansat public de nenumărate ori un apel către toți parlamentarii constănțeni și nu numai, pentru micșorarea TVA la apa potabilă.

"Totodată, prin Asociația Română a Apei, compania noastră a adus la cunoștință factorului politic, dar și executivului necesitatea reducerii TVA la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare. Mai mult, SC RAJA SA este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populație, nici de la agenții economici, ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10 la sută. Pe lângă toate aceste eforturi, compania noastră a dus o politică permanentă de reducere a costurilor de exploatare, de retehnologizare și înlocuire a echipamentelor depășite moral, de atragerea de finanțări europene, toate acestea urmărind menținerea tarifelor la un prag de suportabilitate pentru consumatori, având la bază interesele și satisfacerea cerințelor abonaților RAJA Constanța", precizează directorul general al RAJA, Felix Stroe. 

Comentează știrea

constantean
5 ianuarie 2016
rusine.

In c ta era 10 ron m cub de apa...ca traim la monaco.tb.za avem si taxe de monaco.cum vroia Mazarichea.sa si sustina vitantii din HC

constantean
5 ianuarie 2016
rusine.

In c ta era 10 ron m cub de apa...ca traim la monaco.tb.za avem si taxe de monaco.cum vroia Mazarichea.sa si sustina votantii din HC

cta
5 ianuarie 2016
de fapt nu e nici o ieftenire

e doar scaderea tva-ului de toata jena ditamai articolul comandat raja

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Decembrie 2015
Stire din Social : 14 ore fără apă rece, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3513 secunde