Se cere suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă

191
Se cere suspendarea Regulamentului de acces în Peninsulă - seceresuspendarea-1637782158.jpg

Articole de la același autor

După ce au fost refuzaţi initial de secretarul general al Primăriei Constanţa, consilierii locali USR au reuşit, în cele din urmă, să convoace o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care propun suspendarea Regulamentului de acces în zona peninsulară. Aceasta va avea loc joi, 25 noiembrie, de la ora 11.00, şi se va desfăşura în sistem online.

Pe ordinea de zi se află doar Proiectul de hotărâre privind suspendarea aplicării Hotărârii de Consiliu Local nr. 294/2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în zona peninsulară a municipiului Constanţa. Referarul de aprobare este semnat de cei nouă consilieri locali USR, Aura Cerasela Badea, Dumitru Caragheorghe, Iulian Călin, Florin Daniel Cocargeanu, care este şi viceprimar, Mirela Garip, Cătălin Iacob, Mihai Ochiuleţ, Cristiana Popescu şi Romeo Stavăr Vergea.

„Spre deosebire de alte centre istorice din România, zona peninsulară a municipiului Constanţa este foarte diferită şi are propriile particularităţi de care autorităţile locale trebuie să fie conştiente şi să ţină seama atunci când realizează şi aplică un regulament de acces. În zona veche a oraşului există unităţi locative proprii unui cartier (blocuri de apartament), un număr însemnat de rezidenţi, numeroşi agenţi economici care activează în domenii diverse: turism, alimentaţie publică, agenţii de crewing sau comerţ, o instituţie de învăţământ de prestigiu, mai multe lăcaşuri de cult ş.a.m.d”, se arată în referatul de aprobare.

Potrivit consilierilor USR, Regulamentul de acces în Peninsulă a destabilizat viaţa cetăţenilor care locuiesc în această zonă şi activitatea agenţilor economici ce desfăşoară activităţi comerciale. Aceştia susţin că la baza regulamentului a stat un studiu de impact realizat de o echipă a Universităţii Politehnice Timişoara, care nu a ţinut cont de particularităţile zonale şi unicitatea ei. Mai mult decât atât, ei acuză că nu au existat dezbatere publice efective, deşi locuitorii şi operatorii economici din zonă au solicitat acest lucru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4284 secunde