Se caută investitori pentru "Primul centru de agrement"!

349
Se caută investitori pentru

Articole de la același autor

240.000 de euro vor putea primi investitorii privați care doresc să dezvolte un centru de agrement în zone cu potențial turistic, dar neexploatat. Guvernul a adoptat, ieri, un memorandum pentru demararea programului "Primul centru de agrement". 


Programul are scopul de a susține realizarea de investiții pentru crearea infrastructurii necesare desfășurării activităților de agrement, prin acordarea de garanții de către stat în procent de maximum 80 la sută (echivalentul valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiție) pentru creditele de investiții destinate înființării și dezvoltării centrelor de acest tip. 


Prin acest program, se are în vedere stimularea inițiativei private, prin facilitarea accesului la finanțare (statul garantează pentru investiții considerate acum de către instituțiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanții), crearea și menținerea de locuri de muncă, precum și extinderea sezonului turistic. Totodată, instituțiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanțare specifice pe acest segment. Facilitatea acordării garanțiilor de stat pentru creditele de investiții va fi destinată IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care își propun să înființeze sau să dezvolte centre de agrement. 


Implementarea Programului "Primul centru de agrement" ar trebui astfel să contribuie la creșterea atractivității României ca destinație turistică, prin diversificarea ofertei în acest sector și va avea ca efect o dezvoltare economică durabilă, prin exploatarea unor resurse (ramuri economice) insuficient valorificate până în acest moment.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2017
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Joi, 02 Februarie 2017
Stire din Economie : Turismul a fost pe val în 2016
Pagina a fost generata in 4.0677 secunde