Se caută agenți de securitate și muncitori necalificați

369

Articole de la același autor

Constănțenii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție, zilele acestea, un număr de 239 oferte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Adelina Vlad, la mare căutare sunt agenții de securitate, dulgherii, electricienii, fierarii betoniști, lăcătușii mecanici, muncitorii necalificați, sudorii.

În plus, angajatorii duc lipsă de tubulatori navali și zidari. Desigur, este nevoie și de recepționeri hotel, patiseri, ospătari, operatori introducere, validare și prelucrare date, dar și lucrători comerciali ori instalatori apă, canal.

În cazul în care nu reușesc să se angajeze, șomerii pot încasa, în continuare, ajutorul bănesc de la stat. Potrivit legii, cuantumul efectiv al banilor de șomaj depinde de stagiul de cotizare, astfel: 75% din valoarea indicatorului social de referință (ISR), pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an; 75% din valoarea ISR, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea (asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare) unei cote procentuale diferențiate în funcție de stagiul de cotizare.

Doar 3% le revine persoanelor cu un stagiu de minimum trei ani, 5%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum cinci ani, 7%, pentru persoanele cu un stagiu de minimum zece ani și 10% pentru persoanele cu un stagiu de minimum 20 de ani. Pentru absolvenții fără loc de muncă, ajutorul de șomaj este de 250 de lei și se acordă timp de șase luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5657 secunde