€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Se apropie minivacanța! Românii din străinătate vin să facă Paștele în țară

Ştire online publicată Miercuri, 04 Aprilie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Vânzările biletelor de avion cu destinația finală România au înregistrat o creștere cu 31% în 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. Această creștere relevă faptul că mulți dintre românii care locuiesc în străinătate, fie studenți, fie români care lucrează în străinătate, se reîntorc în perioada Paștelui pentru a sărbători alături de familie și prieteni și că din ce în ce mai mulți români aleg să revină în țară cu avionul în detrimentul autocarului sau mașinii personale.

Potrivit datelor unuia dintre site-urile cele mai importante de vânzări de bilete de avion, s-au înregistrat creșteri și în ceea ce privește numărul biletelor de avion din România către destinații externe, însă procentul este de doar 3%.

Din România, cele mai căutate destinații sunt București, Iași, Timișoara și Cluj, în timp ce destinațiile externe cele mai solicitate rămân, ca și în anii anteriori, țările cu cele mai numeroase comunități de români: Italia, Marea Britanie, Spania și Germania.

Pentru zborurile către familie și prieteni, studiul arată că 68% dintre bilete sunt achiziționate pentru o singură persoană, iar 22% dintre acestea, pentru două persoane.

Pentru perioada Paștelui, tariful mediu al unui bilet de avion este de 143,46 euro, iar turiștii încă își mai pot rezerva un zbor la prețuri rezonabile.

City break-urile, preferate pentru vacanța de Paști

Datorită perioadei libere destul de scurte, românii care își doresc să călătorească de Paște se îndreaptă fie spre destinații de city break, fie spre destinații cu comunități numeroase de creștin ortodocși, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Înviere.

Destinațiile preferate de români pentru vacanța de Paște sunt, preponderent, cele europene, atât datorită intervalelor de zbor scurte, precum și tarifelor accesibile.

Cele mai căutate destinații de city break rămân Roma, Milano, Berlin și Barcelona, pentru care turiștii au plătit în medie între 120 și 250 euro/persoană pentru o vacanță cu trei nopți cazare la hoteluri de trei și patru stele și zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achiziționate pentru cupluri sau grupuri de minimum două persoane. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7164 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3911 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8885 secunde