Se apropie Black Friday. "Cine nu cască ochii cască punga!"

320
Se apropie Black Friday.

Articole de la același autor

"Cine nu cască ochii cască punga!" - spune o zicală din popor. Tocmai de aceea, ținând cont și de faptul că se apropie Black Friday, o "celebrare" a reducerilor, polițiștii atrag atenția asupra aspectelor la care trebuie să fie atenți cei care doresc să facă cumpărături online. 


În primul rând, atrage atenția Poliția Română, având în vedere că în general cumpărăturile de pe internet sunt achitate cu cardurile, cumpărătorii trebuie să se asigure că au o conexiune securizată prin HTTPS la internet. 
"Pictograma unui lacăt îți spune că pagina accesată este securizată", au explicat polițiștii. 


"Aveți încredere doar în magazinele oficiale de aplicații pentru mobil! Nu faceți niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Verificați adresa de pe care v-a fost transmis mesajul. De multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie. Evitați operatorii economici care nu afișează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală) și care se rezumă la o simplă adresă de e-mail. Este preferabil să cumpărați de la companii cunoscute sau cu care ați mai avut anterior contacte comerciale și despre care nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. 


Aveți grijă dacă accesați o pagină web care conține greșeli gramaticale, greșeli de ortografie sau cu rezoluție mică", au precizat reprezentanții Poliției Române. 


Să nu lipsească factura și garanția! 
Dacă bunurile sunt cumpărate de la persoane fizice, atunci trebuie să fie solicitate documente de proveniență, precum factură sau bonul fiscal cu care acestea au fost cumpărate, inițiat, de la magazin, cât și certificatul de garanție emis de producător. 
Cât privește modalitatea de plată, Poliția Română sfătuiește să fie folosit un serviciu de curierat, cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire. 


"Nu plătiți în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Plătiți pentru marfă după ce v-ați asigurați că ați primit ce ați comandat. În cazul în care efectuați totuși plata online pentru diferite produse, fiți atenți când oferiți detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din trei sau patru cifre, inscripționat pe card). Este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să îl încărcați numai cu suma necesară achiziției. Foarte important este să cunoașteți situația financiară de pe card, atât înainte de a efectua o tranzacție, dar și după. Este posibil ca uneori să vă fie încasat mai mult decât suma de pe factură, fără a vă da seama de acest lucru", au mai atras atenția oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5188 secunde