Scutere electrice pentru persoanele cu dizabilităţi

326
Scutere electrice pentru persoanele cu dizabilităţi - scutere-1632852583.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu dizabilităţii motorii din municipiul Constanţa vor primi zece scutere electrice medicale, care îi vor ajuta să se mişte mai uşor. Echipamentele au fost donate de către Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan „ROTA”, care le oferă mai departe beneficiarilor. Valoarea totală a donaţiei este de 9.000 de euro.

Scuterele electrice medicale sunt produse de o companie taiwaneză și importate în România de o companie din Buzău. Scuterele sunt ușor de utilizat și controlat cu ajutorul celor două manete de direcție. Nepoluante și prietenoase cu mediul înconjurător, scuterele Karma pot atinge viteze cuprinse între 6 și 13 km/h, având o autonomie de până la 40 km, cu o greutate permisă a utilizatorului între 115 – 135 kg. Datorită dimensiunilor reduse, acestea pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior. Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor utilizatorului, ghidonul, scaunul, tetiera și cotierele pot fi ajustate și personalizate corespunzător.

„E greu să ne imaginăm că, pentru unii dintre noi, o simplă plimbare în parc sau a merge la cumpărături sunt obiective dificil de îndeplinit. Prin această donație, vrem să oferim autonomie persoanelor care se confruntă cu un handicap locomotor, astfel încât să recapete acces fizic în societate și să poată desfășura în mod independent activitățile de zi cu zi. Ceea ce îmi doresc cu adevărat este ca stereotipurile și tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse persoanele cu dizabilități să fie șterse din gândirea colectivă”, a declarat Constantin Damov, președintele Asociației ROTA.

Acțiunea se încadrează în „Săptămâna europeană a mobilităţii“, o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care, în fiecare an, între 16 şi 22 septembrie, se încearcă găsirea de soluţii inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6877 secunde