Scufundări pentru o rezervație curată. Acțiune de ecologizare a Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai

242
Voluntarii Mare Nostrum, împreună cu angajați ai Institutului Național de Cercetări Marine "Grigore Antipa" și membrii clubului Junior Rangers vor participa, în acest week-end, la o amplă acțiune de ecologizare a Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai.

"Pentru că iubesc natura și vor să vadă rezervația curată, voluntarii Mare Nostrum, împreună cu membrii clubului Junior Rangers, își doresc să îi ofere un moment de respiro și să curețe deșeurile ce îi umbresc frumusețea, pentru a îi reda strălucirea. Aria protejată este invadată de deșeuri!", a declarat Cecilia Pătrăhău, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum.

Activitatea de curățare se va desfășura sâmbătă, de la ora 10, și va fi atât terestră, cât și subacvatică. Vor fi voluntari care se vor scufunda pentru a aduna gunoaiele de pe fundul mării.

"Cum cele mai spectaculoase comori ale rezervației sunt acoperite de apele Mării Negre, această zonă are nevoie să își recapete frumusețea, iar scafandrii vor fi cei care ne vor oferi ajutorul și vor elibera peisajele subacvatice de deșeurile marine acumulate, în timp, pe teritoriul său. Ecosistemul Mării Negre este grav afectat de deșeurile aruncate pe plaje sau în mare, iar cu toții știm că acest fenomen conduce la moartea faunei și florei subacvatice", a mai spus reprezentantul Mare Nostrum.

Activitatea face parte din cadrul proiectului "Potecă spre conservarea Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai", implementat de ONG Mare Nostrum, în parteneriat cu ICNDM "Grigore Antipa", custode al rezervației. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde