"Scrumbia de Dunăre afumată", recunoscută la nivel european
202
Articole de la același autor
RATC Constanța, pe butuci! Șoferii cer Primăriei eliminarea microbuzelor maxi-taxi de pe trasee
31 August 2016
Cum va arăta Peninsula și ce afaceri se vor derula în zonă. Primăria Constanța vrea să reglementeze până și modul de viață
21 Octombrie 2016
Cine salvează viețile constănțenilor? Medicii de la Urgență, sufocați: "Este o muncă solicitantă, suntem jigniți..."
29 Septembrie 2016
Cum se construiește cu adevărat în Constanța. Instanța îți dă dreptate cu o mână, Primăria ți-o ia cu cealaltă
04 Octombrie 2016
Scrumbia de Dunăre afumată ar putea deveni un brand european. Dosarul pentru "Scrumbia de Dunăre afumată" a trecut de etapa opoziției naționale și a fost transmis la Bruxelles conform procedurilor europene, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografică Protejată (IGP).
"Scrumbia de Dunăre afumată" este obținută prin metoda de sărare și afumare la rece, specifice ariei geografice de proveniență, care conferă unicitate produsului propus pentru înregistrare la nivel european.
Potențialul gastronomic și natural al României, pus în valoare de Politica Agricolă Comună prin politica de calitate, poate constitui un element important în vederea creșterii valorii adăugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, în special și a comerțului cu produse de calitate în general.
România deține deocamdată trei produse românești recunoscute la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salamul de Sibiu (Indicație Geografică Protejată) și Telemeaua de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). Alte două produse se află în analiză la Comisia Europeană, "Novac afumat din Țara Bârsei" și "Cârnați de Pleșcoi".
"Scrumbia de Dunăre afumată" este obținută prin metoda de sărare și afumare la rece, specifice ariei geografice de proveniență, care conferă unicitate produsului propus pentru înregistrare la nivel european.
Potențialul gastronomic și natural al României, pus în valoare de Politica Agricolă Comună prin politica de calitate, poate constitui un element important în vederea creșterii valorii adăugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, în special și a comerțului cu produse de calitate în general.
România deține deocamdată trei produse românești recunoscute la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salamul de Sibiu (Indicație Geografică Protejată) și Telemeaua de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). Alte două produse se află în analiză la Comisia Europeană, "Novac afumat din Țara Bârsei" și "Cârnați de Pleșcoi".
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Vineri, 28 Octombrie 2016
Joi, 27 Octombrie 2016