Scrumbia de Dunăre afumată, pe lista produselor cu indicație geografică protejată a UE

189
Scrumbia de Dunăre afumată, pe lista produselor cu indicație geografică protejată a UE - scrumbiadedunareafumataigp-1543841829.jpg

Articole recomandate

Lista produselor cu indicație geografică protejată (IGP) din România crește. Luni, 3 decembrie, Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni un produs cu IGP.



Scrumbia de Dunăre, un pește sălbatic care migrează din Marea Neagră în Dunăre, nu poate fi crescut în acvacultură și este capturat numai în cursul migrației pe Dunăre. Un pește din această specie trebuie să cântărească între 250 și 400 de grame și să aibă o lungime cuprinsă între 25 – 30 de centimetri în momentul capturării, potrivit site-ului Comisiei Europene. Scrumbia de Dunăre este recunoscut drept cel mai bogat pește în grăsimi din lume, raportat la talia sa. 


Scrumbia este pregătită sub formă întreagă, după curățare, sărată și afumată la rece după o metodă veche, din aria geografică definită. Produsul rezultat are o culoare aurie, metalizată. Alături de scrumbia de Dunăre afumată, în lista produselor alimentare românești cu IGP se mai află: Novac afumat din Țara Bârsei, Telemea de Ibănești, Salamul de Sibiu și Magiunul de prune de Topoloveni. În total, la nivelul Uniunii Europene, peste 1440 de produse au fost deja înregistrate. 


Citește întreaga știre: Scrumbia de Dunăre afumată, pe lista produselor cu indicație geografică protejată a UE, scrie libertatea.ro





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4043 secunde