Scrisoare emoţionantă. „Vreau doar să îi văd pe mama şi pe fratele meu!”

711

Articole de la același autor

În timpuri în care copiii îl roagă pe Moş Crăciun să le aducă jucării şi dulciuri, în care adulţii vor doar sănătate şi să treacă mai repede această perioadă dificilă, în centrele de reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilităţi, timpul şi fericirea au alte măsuri. Sunt zeci de tineri, fiecare cu povestea lui sfâşietoare, care privesc cu alţi ochi această lume. Printre aceştia, este Vildan, o femeie de 30 de ani, care nu îşi doreşte, de aceste sărbători, decât să îşi cunoască mama.

O campanie demarată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, care propune constănţenilor să facă schimb de cadouri cu Moş Crăciun şi să îi sprijine pe beneficiarii centrelor de reabilitare, dezvăluie dramele celor care îşi duc viaţa departe de familia lor. Lăsaţi în grija statului pentru că nu îşi permiteau sau nu au vrut să-i îngrijească ori pur şi simplu abandonaţi la naştere, mulţi dintre locuitorii Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi „Sfântul Luca” din Negru Vodă, judeţul Constanţa, sunt internaţi de ani de zile şi nu s-au mai întâlnit cu ai lor, unii chiar nu i-au cunoscut niciodată. Acolo trăiesc şi fac terapie 52 de beneficiari cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani care suferă de afecţiuni psihice şi fizice.

Aşa se face că, într-o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Moş Crăciun în numele ei şi a colegilor săi, Vildan, o femeie de 30 de ani, a spus că nu-şi doreşte decât să o vadă pe mama ei. Vildan a primit anul acesta misiunea de a fi intermediar în relaţia cu Moş Crăciun şi să pună pe hârtie dorinţele tuturor. Pentru ea nu a cerut decât să-şi cunoască mama, care a abandonat-o la naştere. În ce îi priveşte pe colegii ei, Vildan spune că aceştia adoră să facă fotografii, să fie îmbrăţişaţi, să primească multe cadouri, să plece în excursii şi să danseze, iar colegelor ei le place să fie mereu aranjate şi îmbrăcate frumos. Printre dorinţele tuturor se numără un aparat foto sau un telefon mobil pentru „selfie-uri magice”, pulovere şi geci pentru doamne şi domni, treninguri, produse de igienă personală şi, spre marea bucurie a fetelor, poşete, rochii viu colorate, vopsea pentru păr, bijuterii şi parfumuri.

„Nici nu mai ştiu cum arată fratele meu!”

Cu scris ordonat şi o ortografie impecabilă, scrisoarea lui Vildan sigur îl va impresiona pe Moş Crăciun. „Dragă Moşule, Vreau să îţi scriu o scrisoare de copil, nu de adult…!”, îşi începe tânăra mesajul. „Eu sunt Vildan şi îţi scriu şi în numele tuturor colegilor şi prietenilor de aici, de la centrul unde locuiesc, CAbR «Sfântul Luca», din Negru Vodă. Mă bucur că prietenii mei îmi dau libertatea de a-ţi scrie. Este prima mea scrisoare către tine. Nu vreau multe lucruri pentru mine, Moşule. Vreau doar să îi văd pe mama şi pe fratele meu. Pe mama nu am văzut-o niciodată, doar pe fratele meu, dar de mult timp, nici nu mai ştiu cum arată”, mărturiseşte Vildan în scrisoare.

Mai departe, ea speră că vor primi musafiri de sărbători. „Acum, împreună cu colegii şi prietenii mei, vrem să vedem zâmbete pe feţele celor dragi. Pentru că aceste zâmbete, împreună cu îmbrăţişări şi daruri, vrem să le împărţim celor de aici, din centru, în seara de Ajun, dar şi celor care ne vor vizita de sărbători. Pentru noi, Crăciunul înseamnă să ne păstrăm bucuriile naive şi mărunte ale celor mici, să oferim şi noi cadouri făcute de noi, aşa cum ne pricepem. Pe curând!”, semnează Vildan şi ceilalţi prieteni ai săi.

Cum de Crăciun se petrec miracole, iar Moş Crăciun îndeplineşte dorinţe, Vildan speră ca, anul acesta, să i-o aducă pe mama ei. Nici măcar nu e supărată pe ea, nu îi reproşează nimic, ci doar vrea să îi vadă chipul!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2547 secunde