Școala nr. 17 "Ion Minulescu", modernizată cu bani europeni

230
Școala nr. 17

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 17 "Ion Minulescu" din Constanța întinerește. Unitatea de învățământ a fost inclusă într-un program de reabilitare, ce va fi realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat contractul de finanțare pentru demararea procedurilor de licitație.

Proiectul "Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 17 «Ion Minulescu» Constanța" vizează implementarea unui set de măsuri destinate optimizării consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierii la standardele și cerințele de performanță europene. Cu ajutorul fondurilor europene, elevii și dascălii de la școala din cartierul Km 5 vor beneficia de o îmbunătățire considerabilă a condițiilor în care își desfășoară activitatea.

Astfel, în perioada martie 2020 – septembrie 2022 se vor executa lucrări complexe precum reabilitarea terasei clădirii, prin decopertarea, realizarea termoizolației și refacerea totală a hidroizolației, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic din PVC și termoizolarea planșeelor și a pereților, decopertarea locală a tencuielilor neaderente de pe fațada clădirii și refacerea lor, astfel încât să se refacă stratul suport pentru aplicarea sistemului termoizolant. În plus, va fi reconfigurată rampa existentă pentru persoanele cu dizabilități și va fi montată o balustradă de siguranță și un strat antiderapant, care să permită utilizarea rampei pe tot parcursul anului. Cu acest prilej, vor fi refăcute toate instalațiile sanitare, termice și electrice, în scopul reducerii pierderilor și optimizării traseelor acestora, va fi realizat un sistem de ventilare mecanică a spațiilor interioare și vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu becuri LED, cu consum energetic redus și durată mare de viață. De asemenea, va fi montat un sistem de panouri solare pentru producerea apei calde pentru consum, va fi implementat un sistem de management energetic integrat, de tip Building Management System, pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii și va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice.

Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Valoarea totală a proiectului este de 4.208.917, 27 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde