"Școala din valiză" îmbunătățește condițiile de studiu ale elevilor constănțeni

271

Articole de la același autor

Educația este un sector care, uneori, atrage bune și sprijin. La fel s-a întâmplat și luna aceasta, când a fost lansat un nou proiect național în domeniul educației, care integrează tehnologia de ultimă oră în procesul de predare, pentru îmbunătățirea prezenței și a rezultatelor școlare ale elevilor, precum și pentru îmbunătățirea suportului didactic oferit profesorilor.

"Școala din valiză" este implementat în parteneriat de către Fundația Vodafone România, în colaborare cu Fundația World Vision România și folosește un concept inovator bazat pe un set complet de echipamente IT, grupate într-o valiză special creată pentru a permite organizarea, în doar câteva minute, a unei săli de clasă digitale, în orice loc, inclusiv în zonele izolate.

Spre bucuria elevilor din mediul rural, acest proiect se va derula pe toată durata anului școlar în curs, în școli din comunități rurale defavorizate aflate în județele Cluj, Brașov, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomița, Constanța, Vaslui și Iași. Numărul total al elevilor care vor beneficia de suportul proiectului este estimat la 5.000.

Organizatorii spun că materialele folosite în procesul de predare vor acoperi disciplinele limba română și matematică, incluse în programul pentru examenul de admitere la liceu. Conținutul acestora are la bază curricula națională pentru clasele I-VIII, aprobată de Ministerul Educației Naționale.

Potrivit acestora, valizele cu echipamente, câte una pentru fiecare dintre școlile incluse în proiect, conțin un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un proiector, un sistem audio, o soluție de încărcare a echipamentelor încorporată, un router Wi-fi încorporat și un modem 4G. Tabletele se pot conecta la laptop, permițând cadrelor didactice să pună la dispoziția elevilor conținutul educațional și aplicațiile.

În același timp, proiectul include și sesiuni de pregătire pentru profesori, în care aceștia se vor familiariza cu soluțiile IT puse la dispoziție și cu metodele didactice moderne adaptate la nevoile actuale ale copiilor. Totodată, platforma online dedicată, integrează instrumente de management al procesului de învățare care le vor permite profesorilor să-și creeze și să-și gestioneze lecțiile, să monitorizeze și să evalueze rezultatele elevilor. Pentru "Școala din valiză" s-a apelat la ajutorul a 200 de voluntari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde