Scoala Colibri din Constanța se extinde. Un nou sediu, pe strada Unirii

3053

Articole recomandate

"Mă joc, deci învăț" este deviza care ghidează întreaga activitate a Centrului de Studii Colibri din Constanța. Instituția cuprinde creșă, grădiniță, școală primară și after school și, pentru a fi mai aproape de copii și părinți, va avea, în curând, încă un sediu, în cartierul Faleză Nord, pe strada Unirii nr. 67.


Atât spațiul de pe strada Docherilor nr. 22, cât și cel de pe strada Unirii nr. 67 sunt dotate la cele mai înalte standarde, iar micuții beneficiază de cele mai bune condiții și cea mai bună îngrijire. Pe lângă încăperile spatioase, ei au la dispoziție și un teren de joacă în aer liber, plin de tobogane și jucării. Iar părinții au posibilitatea de a vedea online, de acasă sau de la serviciu, activitatea copiilor.


Centrul de Studii Colibri pune la dispoziție creșă, pentru copii de la șase luni, grupe de grădiniță cu program normal și grupe de grădiniță cu program prelungit,  școală primară, cu clasele 0 - 4, și afterschool. Cu o experiență la grădiniță de mai bine de opt ani, centrul a primit în anul 2012 autorizația și pentru nivelul primar. Anul 2014 a marcat și acreditarea de către Ministerul Educației Naționale a grădiniței, o încununare a tuturor eforturilor depuse în cadrul unității, dar și o confirmare a valorilor și calității serviciilor oferite de aceștia. Astfel, activitățile se desfășoară conform curriculumul stabilit de Ministerul Educației Naționale, îmbunătățit prin curriculum la decizia unitatii. Pe lângă sumedenia de lucruri pe care le învață prin joc, cei mici beneficiază de psiholog și asistență medicală permanentă. Limba engleză se predă intensiv la toate grupele, iar, începând cu grupa mijlocie, se predă a doua limbă străină, la alegere, germana sau franceza.


Școala primară Colibri este autorizată, iar cursurile au la bază curriculumul național avizat de Ministerul Educației Naționale. Abordarea este însă una modernă, europeană, care are la bază utilizarea metodelor activ-participative, lucrul pe grupe mici și învățarea prin cooperare, valorificarea inteligențelor multiple și a inteligenței emoționale, precum și dezvoltarea competențelor transdisciplinare. Programa vizează organizarea de activități de învățare în care elevii aplică conținuturile însușite în situații de viață reală, învățarea diferențiată și studiu individualizat conform nevoilor și progresului fiecărui elev. Elevii studiaza limba engleză, cinci ore pe săptămână, și o dată pe lună, de English Special Day, au o zi în care  comunica exclusiv în limba engleză, si de asemenea pot lua  lecții de teatru și de dans.  


Centrul de After School se adresează elevilor de școala primară, care își pot face temele sub supravegherea personalului specializat, pot participa la activități practice, cum ar fi jocuri educative și de socializare, sau se pot relaxa.
De asemenea in 2016 a fost inaugurată  Salina Colibri, de care toți copiii din cadrul Centrului de Studii Colibri beneficiază gratuit, dar sunt bineveniți și copiii din afara unității. Salina este amenajată de o firmă specializată în construcția salinelor de suprafață. Standardele construcției sunt concepute astfel încât mediul salin să fie cât mai apropiat de cel dintr-o salină naturală subterană. Sarea este naturală și provine din ocna Praid. Confortul este maxim, deoarece aici temperatura este constantă 20 – 22 de grade Celsius, eliminând disconfortul umidității și frigului, și, nu în ultimul rând, costurile deplasării în altă localitate.
"Considerând educația ca un pașaport pentru viitor, echipa noastră pune accentul pe antrenarea minții copiilor spre cunoaștere. Este important să îi învățăm pe copii cum să gândească, nu ce să gândească, într-un climat de încredere și siguranță. Noi suntem diferiți atât prin intermediul programelor educaționale implementate în  scoala si grădinița noastră, fie ele curriculare, extracurriculare sau opționale, cât și prin grija și atenția deosebită acordată evoluției  fiecărui copil, astfel încât acesta să reușească, cu ajutorul nostru, să-și descopere adevăratele aptitudini și să-și dezvolte propria personalitate, fiind susținut de profesioniști. Practic, reușim să armonizăm nevoile copiilor cu așteptările părinților, printr-un sistem educațional care valorifică abilitățile și calitățile individuale", explică managerul Centrului de Studii Colibri, Claudia Bâlbă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0835 secunde