Scandalul RADET - CET. Când vor avea constănțenii apă caldă. Declarații Decebal Făgădău

Marţi, 02 Octombrie 2018
5762
În cadrul Ședinței de Consiliu Local, ce se desfășoară la această oră în sala "Remus Opreanu", primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a cerut scuze cetățenilor pentru faptul că au fost prinși între neînțelegerile dintre RADET și CET Constanța.

"Constănțeanul nu trebuie să plătească această cămătărie politică. Le mulțumesc constănțenilor pentru că și-au plătit facturile către RADET, și îmi cer scuze că se află în această situație. Ei nu sunt vinovați", a declarat Decebal Făgădău.

UPDATE / "Mi-aș dori să nu ajungem în situația să majorăm taxele și impozitele locale tocmai pentru a acoperi această problemă. Nu iau acest lucru în calcul, deocamdată", a declarat Decebal Făgădău.

Prețul pentru gigacalorie propus de primarul Decebal Făgădău, pentru acest an, este de 225 lei, cu 10% mai ieftin decât cel de anul trecut. Astfel, subvenția de la autoritățile locale a energiei termice este de 48%. Subvenția acționează unitar și la cei care au nevoie și la cei care nu au.

"Vreau să le atrag atenția celor care au intrat deja în campania electorală: nu scăpați de mine! Am identificat sume pe care le putem sacrifica pentru a debloca această situație. Evident că vor fi și sacrificii. Soluția de a da bani pentru subvenție, în avans, nu este o soluție viabilă, dar deocamdată este o soluție de criză", a completat Făgădău.

Consilierii locali ai opoziției au anunțat că nu vor vota pentru a acorda bani celor de la RADET, dar consideră că și conducerea RADET are o parte de vină, deoarece nu s-a preocupat de prevenirea acestei crize. De asemenea, RADET nu a făcut investiții astfel încât să devină independent de CET.

Astfel, din primele informații, pe lângă faptul că au datorii salariale către personal, directorul economic și-a dat demisia. UPDATE / "Noi am creat toate condițiile astfel încât reluarea furnizării apei calde să se facă chiar începând de mâine", a mai precizat Decebal Făgădău.Articole pe aceeasi tema

Joi, 20 Septembrie 2018
Stire din Social : Începe citirea contoarelor
Pagina a fost generata in 0.3389 secunde