SCANDALOS! Plaja Modern, vândută la bucată. Constănțenii nu mai au acces

6623
36

Articole de la același autor

Plaja Modern este preferata constănțenilor. Este aproape de oraș, are nisip fin, iar apa nu este adâncă. Deja mulți dintre noi am făcut prima baie în mare pe anul acesta. Însă atenție mare, căci nu mai putem face plajă oriunde. În zona de nord, mii de metri de nisip sunt, în prezent, înconjurați cu un gard solid, cu fundație de beton. Accesul este strict interzis căci este "Început de șantier", așa cum scrie pe o pancartă. Nici pe scări nu se mai poate coborî spre plajă, în dreptul restaurantului Zorile. Deși investitorii Fin.Co.Ge.R.O.S.P.A. au spus că vor dărâma gardul, acesta nu numai că este la locul lui, dar a fost și extins.

Gardul este pe terenul Primăriei Constanța
Purtătorul de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton spune că totuși delimitarea a fost modificată, dar numai până la hotarul ce indică terenul Primăriei Constanța. "Noi am cerut să se respecte cadastrul și gardul se află acum pe terenul Primăriei, nu este pe plajă. În actele ABADL acolo este hotarul. Restul de plajă aparține municipiului Constanța și noi nu avem nicio putere să-i determinăm să deza-fecteze împrejmuirea", a declarat pentru "Cuget Liber" reprezentantul ABADL.
Însă italienii nu numai că nu s-au mulțumit doar cu hectarele de plajă și falezele îngrădite. Între timp, au lărgit împrejmuirea, cuprinzând încă o porțiune mare din zona scărilor. Constănțenii care vin la plajă sunt nevoiți să treacă printr-o spărtură a gardului pentru a putea să urce panta pe trepte și nu târâș, prin pământ, ca la munte.

Complex rezidențial cu blocuri turn
Fin.Co.Ge.R.O. S.P.A. intenționează să construiască un complex rezidențial, dar și turistic, ce va cuprinde atât blocuri, cât și un hotel. Investitorii prezintă trei autorizații de construire, eliberate în octombrie și decembrie 2010, una pentru organizare de șantier, una pentru împrejmuire teren (pentru organizare de șantier) și una pentru urbanizare ansamblu - Zona Eminescu. Autorizația pentru urbanizare vine în urma Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța, nr. 231 din 5 octombrie 2010. În document se precizează că "Se aprobă Planul Urbanistic de Detaliu pentru Constanța, Zona Faleză, Str. Mihai Eminescu, proiect al programului de dezvoltare edilitar-urbană al municipiului Constanța, teren în suprafață de 43.022 mp, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța. Terenul, din care suprafața de 10.620,05 mp este concesionată de Fin.Co.Ge.R.O. Spa Catania - Italia, conform contractului nr. 38.134/15.06.2000, act adițional nr. 38.742/2000 și procesul verbal de predare primire nr. 78.151/2009".
În aceste condiții este inutil să cerem autorităților locale să le interzică investitorilor să construiască pe plajă atâta vreme cât însăși Primăria face planuri și proiecte să ridice blocuri pe toată falezele de la Modern. Probabil că în câțiva ani vom ajunge să ne punem prosoapele pe dig, dacă nu va fi concesionat și acela vreunor investitori puși pe fapte mărețe.



Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
constantean
8 mai 2012
Care mai e plaja Modern...

In afara de plaja proprietate a lui Dima Cusu, barosanul de la Vraja Marii, unchiul Magdei Stavrositu, cel care tine Parchetul Judecatoriei si Tribunalului in chirie, din MILA... ce-a mai ramas din plaja Constantei, oooooooo da, proprietatea lu' pastaie prin interpusi ca Sorin Giurgiucanu si popa stoica, exista PUZ, PUD, PUC pana la apa marii ca doar hotia e maxima sub triumviratul drogatului, porcului si strutzului hotzoman, constantenii se multumesc doar cu puii curentati si pomana mazaristo-guevarista din propriile lor impozite

Crinut
8 mai 2012
Mafia= PSD= afara!

PSD= MAFIA! Mazare, doar o puslama mafiota, doar mita si manipulare. HOT! Ce teapa o sa luati, escrocilor PSD!...

nelu
8 mai 2012
Mafie

Bataie de joc..Pacat..de oras..interese si coruptie..

ady
8 mai 2012
Daca mai ramane primar , ne vinde si copii.

Porcul cel mare in afacerea asta este Mihaesi ; nu stiu de ce parchetele constantene tac. Acum ca este PSD la putere sa vedti. Daca va mai fi votat, constantenii sunt cretini.

gogu
8 mai 2012
fara

nu va ingrijorati.tovarasa rovana plumb v-a initia o hotarare de guvern prin care plajele trec la consiliile locale.asa o sa fie mai usor ca plajele sa ajunga in domeniul privat.si atunci sa vedeti blocuri si in general betoane pe plaje.in mamaia machidonii de abia asteapta sa construiasca pe plaje terase si hoteluri.

CONSTANTA TREZESTE-TE
8 mai 2012
CONSTANTA TREZESTE-TE

Chiru vino la Primarie si scapa-ne de Mazare. A vandut parcurile acum vinde si plaja. Jos nenorocitul de mazare.

Gina
8 mai 2012
E o rusine

E o rusine ,ce se intampla in toata tara deci si la noi Plaja Modern ,leaganul copilariei noastre ,se pare ca in curand va disparea Nu stiu ccine a aprobat acel aberant contract de construirea de blocuri si hotele Cel ce afacut asemenea greseli trebuia sa mearga de ex in Catania (pe care am vizitat-o si eu )Acolo nu sunt constructii pe plaje Intinsele plaje sunt salbatice cu peisaje incredibile Constructiile turistice exista , dar sunt mult mai departe cu o arhitectura frumoasa si interesanta ,ce incanta ochiul Ei au stiut sa puna in valoare tarmurile si plaja dar si constructiile Noi am pastrat reminscentele comunismului , sa ne ingradim cu betoane parca nu avem blocuri de beton peste tot in oras

alex
8 mai 2012
adevarat

adevarat gina ,ingraditi de betoane si hoteluri cu arhitectura urata ce ne mananca si putina plaja ce ne-a mai ramas Nu mai putem sa admiram un apus sau in rasarit de soare cu iubita pe tarmul marii In dorinta de a face bani se rade tot ce e frumos si care nu costa nimic ,obligandu-ne la plata si pt ceea ce D-zu in generozitatea sa ne-a daruit RUSINE !

Unu
8 mai 2012
Trebuie sa scapam de el....

In Iunie avem ocazia sa scapam de maimuta asta de Mazare ce se crede proprietarul si nu alesul Constantei. Sper ca ca locuitorii orasului sa se trezeasca la realitate pana nu apuca sa "privatizeze" si strazile, aleile si intrarile in locuite ca parcurile si spatiile verzi a reusit sa le termine.

mai eu
8 mai 2012
orqsullui kermit

mai dati o sansa lu kermit si vinde tot orasul.

Răspuns la: Mafia= PSD= afara!
Adăugat de : Crinut, 8 mai 2012
PSD= MAFIA! Mazare, doar o puslama mafiota, doar mita si manipulare. HOT! Ce teapa o sa luati, escrocilor PSD!...
36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde