SCANDALOS! Le-au construit un zid în fața ferestrelor!

5378
22

Articole de la același autor

În municipiul Constanța se construiește haotic, fără să se țină cont de spațiul verde, de utilitatea terenului, de soarta vecinilor din imediata apropiere sau de legile în vigoare. Vedem lucrul acesta în fiecare zi în jurul nostru, însă, de multe ori suntem neputincioși și nu putem să mai schimbăm nimic. La fel se simt și oamenii unui bloc de pe strada Soveja, care s-au trezit, peste noapte, cu un munte de beton în fața ferestrelor. Nu mai au pic de soare, nu mai au lumină, parcă nu mai au nici aer. 


"Între străzile Soveja și Biruinței în spatele blocului DR25, încadrată între strada Baba Novac și strada Steagului, se construiește, fără autorizație peste conductele RAJA și RADET. Toate sesizările făcute de asociația de proprietari deoarece nu se respectă distanța de 1/2 din înălțimea clădirii celei mai înalte, adică cel puțin șapte metri au fost fără efect; ITM-ul controlează aceste șantiere", ne-a scris un cititor pe adresa redacției. Oamenii au ajuns în pragul disperării și nu știu cui să se mai adreseze. 


Ne-am deplasat și noi la fața locului, la invitația mai multor locatari. Șantierul, deși era părăsit, se află într-o stare destul de avansată. Au fost deja ridicate parterul și etajul întâi al clădirii și se pare că mai urmează încă cel puțin un etaj. Terenul, un fost spațiu verde între blocuri și strada Biruinței, a fost deja marcat cu fundație de beton. Între bloc și gardul proprietății abia dacă este un metru și jumătate. Imediat după gard se ridică clădirea din BCA și beton. Practic, locatarii de la parter și etajul întâi își scutură firimiturile în curtea noii proprietăți. Nu mai au deloc lumină naturală, iar de soare nici nu se mai poate vorbi. Ei pot vedea doar ferestrele și zidurile de BCA ale imobilului. Cei de la etajul al doilea stau cu inima cât un purice să vadă cât le va fi și lor obturată lumina naturală. 


Nici panou, nici autorizație!


"Nu știu ce lege le permite oame-nilor ăstora să ridice gard la un metru de bloc. Nu mai avem lumină de o lună de zile. Am auzit că se construiește o vilă, dar o ridică tocmai în ferestrele noastre. Construcția s-a făcut peste niște conducte, dar nici doi bani nu au dat. Au smuls și lampadarele care erau plantate pe spațiul acesta. Pot să își facă și palat, nu mă interesează, dar nu în fața blocului", ne-a spus, necăjit, un locatar al blocului DR25. 


Șantierul nu are niciun panou din care să reiasă dacă există o autorizație de construcție sau ce se ridică acolo. Mai mult decât atât, de la imobil și până la șosea mai sunt câțiva metri buni de teren, unde putea fi ridicată "vila" cum o numesc locatarii, astfel încât să le mai lase și lor un pic de lumină.


"Pur și simplu, au venit au săpat, au pus repede fundația gardului și au început să construiască. Nimeni nu știe nimic ce se face aici, cine este proprietarul, cum a pus mâna pe locul ăsta. Unii vecini spuneau că terenul a fost retrocedat, apoi vândut. Și noul proprietar își face casă aici. Dar nu înțeleg de ce a săpat și mai încolo. Cred că vrea să mute țevile!", ne spune un alt locatar, arătând spre o groapă din care se vedeau mai multe conducte cu apă caldă. 


Am verificat pe site-ul Primăriei Constanța, dar nu apare nicio autorizație de construcție la adresa respectivă. Așteptăm ca instituțiile abilitate să se sesizeze și să ia măsuri. Directorul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, Lavinia Monica Zaharia, recomandă persoanelor afectate de astfel de construcții să facă sesizări în scris, atât la sediul agenției, cât și la Garda de Mediu. "De obicei se fac studii de însorire pentru astfel de situații, dar de cele mai multe ori ele sunt favorabile", a mai explicat șeful APM Constanța.


Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
man
9 ianuarie 2013
nu este scandalos

In Constanta cine are sa dea spaga grasa la primarie poate sa construiasca oriunde si orice doreste. Pina cind o sa-i vedem dupa gratii pe cei ce dau astfel de autorizatii mai avem destul de mult asteptat (adica pina o sa dispara mazarica si cu gasca lui).

constantean
9 ianuarie 2013
Daca s-a dat SPAGA la premarie e legal...

Constantenii au vrut mazare... au mazarizme, pentru ca acolo la Cuibul Spagarilor, zis si primarie, autorizatiile de constructie se dau doar dupa un singur criteriu... SPAGA, asta e sistemul plimbaretului de 12 ani. Daca locatarii respectivi nu mai au lumina naturala, la fel ca restul prostilor multumiti de pomana, sa linga unde fac treaba mare, in continuare, ca altfel nu se explica de ce 90 la suta se plang dar pastaie spagaru iese cu 60 la suta...

sever
9 ianuarie 2013
va place mazarea, mancati-o

comentariul nr2 "constantean" spune totul. scurt si cuprinzator.asa va trebuie netrebnicilor care l-ati ales in capul urbei timp de 12 ani pe descreeratul Mazare.valabil si pentru cei care nu s-au deplasat la vot.plangeti ca niste copii prosti care au facut o prostie cu buna stiinta si apoi le este frica de consecinte.

alt constantean
9 ianuarie 2013
Sa vedeti peste 4 ani

Foarte bine!! Cind mazare apare,soarele dispare!!! Votam mazarea in continuare si vom avea numai betoane.Il doare-n fata la doi metri pe "iubitul primar".Vom avea parte si de mai multe proiecte de acest fel la sfirsitul mandatului. Si iar il vom vota, pentru ca ne place ce face. Constantenii sunt primii in masochism din tara. Garantat!!!

Constanta
9 ianuarie 2013
Numai "pareristi" p-aici

bai, copiii zvonurilor, hai sa va explice tata, ca dormiti in barfe de coltul strazii. In Romania exista ceva legislatie. Pe baza acestei legislatii, astia care considera ca sunt nedreptatiti, se pot adresa instantei. Ca sa va dau si pontul: "planul de insorire". Acesta este emis de ISC iar in baza hartiilor ISC primaria emite autorizatiile. Deci daca planul de insorire nu exista sau un expert arata ca e facut prost, orice tribunal poate dispune oprirea constructiei. Nu va mai opariti voi ca "primaria ia spaga". Nu spun ca nu se ia si acolo, dar mare parte a documenteleor necesare autorizatiei de constructie sunt emise de altii. Si in baza lor da primaria acordul. Apropos, cam cine era sef la ISC in perioada cand a inceput constructia? :) lol

tzake jefuitorul
9 ianuarie 2013
abuzuri

Pai cine sta la coada sa le umple primaria traista cu alimente nu are curaj sa adreseze o petitie in scris autoritatilor. Lasilor! Sa va fie rusine

HIIIHII HOOHOO
9 ianuarie 2013
SIgur...

se face o biserica acolo.Uitati-va la modul constructiei

Fiu neligitm
9 ianuarie 2013
Sergiu Nicolaescu

Cum s-au autosesizat autoritatile in cazul fiului nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu sa se autosesizeze si acum si sa verifice cum a fost retrocedat terenul ,valoare reala la care s-a vandut de unde a avut banii proprietarul ,din ce fonduri (declarate sau nedeclarate ) a construit cu ce persoane ( cred ca datorita numarului si lipsei autorizatiei vorbim de grup organizat si stare agravanta ) De ce proprietarii conductelor peste care s-a construit nu depun plangere , la fel si proprietarii lampadarelor de iluminat public . Exista posibilitatea ca acesti indivizii sa fii construit asemator si in alte zone ale orasului avand spatele acoperit .

Cititor Cuget liber
9 ianuarie 2013
Pentru Directorul Agentiei de Protectia Mefiului Constsnta

De o perioda de timp in ziarul Cuget liber au fost arrticole privind constructii pe spatiul verde al orasului , poate face o declaratie cu masurile dispuse si aplicate in aceste cazuri unde au existat sesizarii sau s-au autosesizat ,s-au dat amenzii s-a adus terenul la starea initiala .Ce va face in acest caz si in cat timp .Dorim fapte urgente ca de vrajeli suntem satui .

bibanu'
9 ianuarie 2013
nenica cu aia mica

constructia a inceput de cateva luni.... deci nu te mai baga ca musca in curul calului, daca ai fi in locul meu sa vezi ce i-ai omori pe cei care l-au votat pe mazare & co, cum cine, mafia lui mazare e peste tot.

Răspuns la: Numai "pareristi" p-aici
Adăugat de : Constanta, 9 ianuarie 2013
bai, copiii zvonurilor, hai sa va explice tata, ca dormiti in barfe de coltul strazii. In Romania exista ceva legislatie. Pe baza acestei legislatii...
22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Raiul maidanezilor din centrul Constanței
Pagina a fost generata in 0.5526 secunde