Scandalos! Fructele din hipermarketuri sunt otrăvite, Guvernul nu face nimic. "Trebuie schimbată legea!"

3397
9
Scandalos! Fructele din hipermarketuri  sunt otrăvite, Guvernul nu face nimic.

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a făcut declarații alarmante la Realitatea TV, dar și foarte îngrijorătoare. Acesta a explicat cum funcționează mafia fructelor și cum românii consumă alimente otrăvite. Ceea ce este și mai scandalos este faptul că această situație poate fi stopată sau prevenită, după cum recunoaște ministrul, însă este nevoie

de o schimbare de legislație.

Și de ce nu se fac atunci aceste modificări ale legii? Cine ar trebui să o facă? Simplii cetățeni sau tot ei, cei care se află la guvernare și în Parlament? Pentru mărirea propriilor pensii și salarii, parlamentarii României au găsit imediat timp și resurse.

"Din păcate, o parte dintre produsele pe care le consumăm sunt otrăvite. Sunt o serie de produse care vin și din alte state și care nu respectă normele europene. În 2012 chiar am identificat un număr de camioane care veneau

cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depășită. Deci otravă. Produsele chimice care pot fi utilizate în Uniunea Europeană sunt produse mai scumpe, pentru că au altă calitate. Am declanșat controlul la frontieră al fructelor și legumelor care vin din alte state pentru a stopa astfel de transporturi. Noi avem Autoritatea Sanitar-Veterinară care efectuează controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru că doar 10% din fructele și legumele care intră în România se pot controla potrivit legislației UE", a conchis ministrul Agriculturii.

Acesta a declarat că, potrivit legislației, autoritățile nu pot controla transportatorii care sunt în tranzit prin România, aceasta fiind una dintre problemele care necesită o soluție urgentă, scrie stiripesurse.ro. Totuși, alte soluții nu sunt decât analiza de risc și controalele sistematice.

"Și mai este un aspect care trebuie subliniat. Sunt camioane care declară că sunt în tranzit, trec sigilate și se desigilează în țară. În România nu ai voie să controlezi un camion care nu se oprește cu transportul în țara noastră. Și de aceea am propus acum câțiva ani să le urmărim prin satelit sau prin GPS ca să fim siguri că nu descarcă în România. Însă, pentru asta trebuie modificată legea. Până acum nu s-a modificat", a explicat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din "gama de jos" care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.

Portocalele, cauza îmbolnăvirii bebelușilor?

Această problemă a plecat de la ipoteza că valul de îmbolnăviri ale bebelușilor din Argeș ar avea legătură cu consumul de portocale.

Probele recoltate din portocale de la un lanț de magazine din județul Argeș cu care se presupune că au fost contaminați copiii internați la Spitalul "Marie Curie" și la două spitale din Pitești vor fi trimise la laboratorul din Capitală, urmând ca cel târziu marți să fie prezentate rezultatele analizelor, potrivit ANSVSA. În prezent, la unitatea sani-tară se află internați 11 copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 3 ani, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești în ultimele zile.

La majoritatea starea de sănătate s-a ameliorat, 8 dintre ei fiind încă dializați peritoneal, iar unul necesitând asistență respiratorie.

Ministerul Sănătății monitorizează atent evoluția stării de sănătate a copiilor cu boală diareică acută complicată din județul Argeș.

În paralel, MS lucrează probele de laborator prelevate de la copii și va co-munica rezultatele anchetei epidemiologice în cel mai scurt timp. În funcție de rezultatele analizei investigațiilor și de recomandările echipei de control și a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sănătății va lua măsurile care se impun.

Comentează știrea

Florin
15 februarie 2016
Afacere la domiciliu

De ce suntem vazuti peste tot! O oferta, daca nu e serioasa, este vazuta un timp, apoi dispare. Insa noi suntem deja de ani de zile pe piata si suntem vazuti din ce in ce mai des! De ce! Pentru ca aici totul este extrem de serios! Cautam colaboratori la fel de seriosi, care vor cu putere sa-si cladeasca un viitor mai bun. Solicitati acum informatii la adresa de email: [email protected]

Neli
15 februarie 2016
Asta e intradevar o problema grava

Guvernul ar trebui sa trateze cu multa responsabilitatea aceasta problema.

matei
15 februarie 2016
munca acasa?

http://www.comisarul.ro/parteneriat>>>>munca de acasa, sa mancam cc ca 'jurnalisti', sa nu mai comentam!

Răspuns la: Afacere la domiciliu
Adăugat de : Florin, 15 februarie 2016
De ce suntem vazuti peste tot! O oferta, daca nu e serioasa, este vazuta un timp, apoi dispare. Insa noi suntem deja de ani de zile pe piata si...
Mitica
15 februarie 2016
Guvernul are alta treaba

Sa mareasca salariile parlamentarilor etc

Pintea
15 februarie 2016
Codex Alimentarius

Codex Alimentarius este un instrument al fortelor care promoveaza un guvern mondial, controlat de corporatii. Codex Alimentarius este numele unei comisii a Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce a elaborat un asa zis cod universal al alimentelor. Adevarata menire a acestui Cod este sa scoata in afara legii produsele naturale promovand organismele modificate genetic . Boli precum cancerul, SIDA, maladiile cardio-vasculare, care ar putea fi tratate prin metode naturiste, vor fi lasate in seama medicamentelor de sinteza, care si-au dovedit, in majoritatea cazurilor, ineficienta si chiar periculozitatea. Totul, pentru a nu periclita uriasele profituri ale industriei farmaceutice mondiale. Directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de catre Directiva Europeana in ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare: • Se intentioneaza eliminarea oricarui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi inlocuite cu 28 de produsi de sinteza farmaceutica (prin urmare toxici), care vor fi dozati si vor fi disponibili numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala Medicina naturista (acupunctura, medicina energetica, ayurvedica, tibetana etc.) va fi progresiv interzisa. • Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu asa numita agricultura bio. in anul 2001, 12 substante chimice, despre care se stie ca sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise in mod unanim de 176 de tari, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce inapoi 7 dintre aceste substante interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie sa fie iradiate. . De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat sa inceapa implementarea Codexului, alaturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei Acesta porneste de la principiul ca Tera nu mai poate hrani pe toata lumea in mod natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. Aceasta masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde, o masa mult mai usor de hranit si de manipulat. Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura produse pe baza de INITIUM, si care vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca "beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata de obtinere a recoltei." Conform cercetatorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. Asa cum INITIUM ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce si la marirea tumorilor maligne.

david
15 februarie 2016
munca acasa?

la inceput e zambet, apoi e cam curios http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/judecatoarea-revi-moga-a-decismazare-a-pierdut-procesul-cu-igas-documente-15422-354724.html ///http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/agentul-interlopu-a-scapat-de-un-dosar-19189-267423.html /// trist cu 'munca acasa" /// delete

Sursa tata
15 februarie 2016
Unde-s Sursele

Surse tata, altfel poti sa imi povestesti de inorogi, zane si spiridusi cat vrei, dar ai acceeasi credibilitate ca si dan diaconescu.

Răspuns la: Codex Alimentarius
Adăugat de : Pintea, 15 februarie 2016
Codex Alimentarius este un instrument al fortelor care promoveaza un guvern mondial, controlat de corporatii. Codex Alimentarius este numele unei...
ErickJak
31 mai 2017
lup5jojn

wh0cd5910668 cymbalta cheap amoxicillin buy diflucan online

ErickJak
17 iulie 2017
rh9gqnxv

wh0cd202089 seroquel

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5361 secunde