€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Scandal pe turiștii ruși! Corina Martin, acuzată de sabotaj

Ştire online publicată Miercuri, 03 Februarie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Nici nu au început să vină la noi în țară, și autoritățile române deja se bat pe turiștii ruși.

După ce președintele Asociației Litoral - Delta Dunării (ALDD) și al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, a anunțat că va lansa programul special „Litoralul pentru ruși”, o parte a hotelierilor de pe litoral susține că programul este nerealist și că a fost făcut fără consultarea tuturor reprezentanților operatorilor din turism. Mai mult decât atât, deplasarea Corinei Martin la Moscova, cu doar trei zile înainte de vizita oficială a Autorității Naționale de Turism, a stârnit numeroase reacții nefavorabile, fiind considerată ca un gest de sabotare a fostei prietene și colaboratoare, Anca Pavel Nedea.

După vestea de săptămâna trecută că Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România a convins agențiile de turism din Rusia să preia programele „Litoralul pentru ruși”, „Delta Dunării pentru ruși”, la prețuri sub 10 euro de persoană, pe noapte, la hoteluri de patru stele, în extrasezon, reprezentanții Federației Patronatelor din Turism (FPTR) vin acum și spun că hotelierii de pe litoral nu au fost con-sultați vizavi de acest program și că nu pot susține aceste tarife, pe care le consideră nerealiste. FPTR îi cere astfel Corinei Martin să nominalizeze unitățile de cazare care au acceptat să intre în acest program.

„Aflând cu stupoare că, zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele FAPT, a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife. Mai mult decât atât, FPTR îi cere doamnei Martin să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în acest program, precum și perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia”, explică repre-zentanții FPTR.

„Demers inutil și nociv!“

Potrivit acestora, anunțul făcut de Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu pot susține tarifele avansate de pre-ședintele FAPT.

„FPTR o susține pe doamna Anca Nedea, președintele ANT, care a declarat că demersul Corinei Martin, care nu s-a consultat cu industria atunci când a pornit această campanie, afectează imaginea turistică a României. De altfel, din câte știm, și Ambasada României la Moscova a perceput ca inutil și nociv demersul doamnei Martin, care a vizitat Moscova și a lansat această campanie cu două zile înainte ca în capitala Rusiei să ajungă o delegație oficială românească, condusă de președintele Anca Nedea”, mai declară reprezentanții FPTR.

„Aștept cu interes, nu orgolii, ci măsuri și decizii!“

În replică, președintele FAPT spune că a avut ideea acestei campanii după ce partenerii ruși s-au arătat interesați de proiectele federației.

„De când e permis oare ca un reprezentant al Guvernului să desconsidere o Federație națională care reprezintă interesele destinațiilor turistice ale României, adică INDUSTRIA?! Încă mai cred că nu ne putem permite să dăm acum un semnal greșit către partenerii externi pe care ne dorim să-i convingem să aleagă acum România! Și nu alte state vecine, care deja au luat măsuri imediate și ferme! Aștept cu interes nu orgolii, ci MĂSURI, DECIZII, BUGETE DE PROMOVARE A ROMÂNIEI! Asta așteaptă industria! Plătitorii de taxe și impozite la bugetul acestei țări! Cer Guvernului României fermitate și un mesaj ferm de dialog și susținere pentru turism! Orice altceva nu poate intra în discuție cu noi! Federația FAPT continuă să militeze pentru turismul românesc și sprijină orice efort guvernamental bine direcționat în acest sens!”, scrie Corina Martin pe pagina sa personală de Facebook.

Rușii nu caută chilipiruri

Hotelierii din cealaltă tabără, cea a FPTR, cred însă că programele propuse de Corina Martin nu sunt cele mai inspirate.

„Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea, însă FPTR consideră că cei peste trei milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de cinci stele all inclusive și la tarife care depășesc 600 - 700 euro de persoană pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon”, completează membrii FPTR.

De cealaltă parte, Corina Martin a anunțat, în cursul zilei de ieri, că în cadrul târgului de turism de la Moscova „Moscow International Travel & Tourism Exhibition”, ce va avea loc în perioada 23 - 26 martie 2016, Asociația Litoral - Delta Dunării va susține o conferință de promovare a stațiunii Mamaia, a litoralului românesc și a Deltei Dunării pentru peste 100 de touroperatori ruși, cu sprijinul și în parteneriat cu ATOR (Asociația Touroperatorilor din Rusia). 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9222 secunde