Scandal pe turiștii ruși! Corina Martin, acuzată de sabotaj

1569
11
Scandal pe turiștii ruși! Corina Martin, acuzată de sabotaj - corinamartin-1454436534.jpg

Articole de la același autor

Nici nu au început să vină la noi în țară, și autoritățile române deja se bat pe turiștii ruși.

După ce președintele Asociației Litoral - Delta Dunării (ALDD) și al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin, a anunțat că va lansa programul special "Litoralul pentru ruși", o parte a hotelierilor de pe litoral susține că programul este nerealist și că a fost făcut fără consultarea tuturor reprezentanților operatorilor din turism. Mai mult decât atât, deplasarea Corinei Martin la Moscova, cu doar trei zile înainte de vizita oficială a Autorității Naționale de Turism, a stârnit numeroase reacții nefavorabile, fiind considerată ca un gest de sabotare a fostei prietene și colaboratoare, Anca Pavel Nedea.

După vestea de săptămâna trecută că Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România a convins agențiile de turism din Rusia să preia programele "Litoralul pentru ruși", "Delta Dunării pentru ruși", la prețuri sub 10 euro de persoană, pe noapte, la hoteluri de patru stele, în extrasezon, reprezentanții Federației Patronatelor din Turism (FPTR) vin acum și spun că hotelierii de pe litoral nu au fost con-sultați vizavi de acest program și că nu pot susține aceste tarife, pe care le consideră nerealiste. FPTR îi cere astfel Corinei Martin să nominalizeze unitățile de cazare care au acceptat să intre în acest program.

"Aflând cu stupoare că, zilele trecute, doamna Corina Martin, președintele FAPT, a lansat, fără a se consulta cu hotelierii de pe litoral, un program cu tarife promoționale pentru turiștii ruși, Comitetul Director al FPTR anunță că nu își asumă aceste tarife. Mai mult decât atât, FPTR îi cere doamnei Martin să nominalizeze hotelurile care au acceptat să intre în acest program, precum și perioadele în care sunt percepute aceste tarife și dacă sunt valabile și în vârf de sezon, sau doar în capetele acestuia", explică repre-zentanții FPTR.

"Demers inutil și nociv!"

Potrivit acestora, anunțul făcut de Corina Martin pe piața rusă, fără consultarea FPTR, care reprezintă și hotelierii de pe litoral, riscă să pună la îndoială seriozitatea României în relațiile externe și să compromită industria hotelieră de pe litoral, atunci când se va constata că marea majoritate a hotelurilor nu pot susține tarifele avansate de pre-ședintele FAPT.

"FPTR o susține pe doamna Anca Nedea, președintele ANT, care a declarat că demersul Corinei Martin, care nu s-a consultat cu industria atunci când a pornit această campanie, afectează imaginea turistică a României. De altfel, din câte știm, și Ambasada României la Moscova a perceput ca inutil și nociv demersul doamnei Martin, care a vizitat Moscova și a lansat această campanie cu două zile înainte ca în capitala Rusiei să ajungă o delegație oficială românească, condusă de președintele Anca Nedea", mai declară reprezentanții FPTR.

"Aștept cu interes, nu orgolii, ci măsuri și decizii!"

În replică, președintele FAPT spune că a avut ideea acestei campanii după ce partenerii ruși s-au arătat interesați de proiectele federației.

"De când e permis oare ca un reprezentant al Guvernului să desconsidere o Federație națională care reprezintă interesele destinațiilor turistice ale României, adică INDUSTRIA?! Încă mai cred că nu ne putem permite să dăm acum un semnal greșit către partenerii externi pe care ne dorim să-i convingem să aleagă acum România! Și nu alte state vecine, care deja au luat măsuri imediate și ferme! Aștept cu interes nu orgolii, ci MĂSURI, DECIZII, BUGETE DE PROMOVARE A ROMÂNIEI! Asta așteaptă industria! Plătitorii de taxe și impozite la bugetul acestei țări! Cer Guvernului României fermitate și un mesaj ferm de dialog și susținere pentru turism! Orice altceva nu poate intra în discuție cu noi! Federația FAPT continuă să militeze pentru turismul românesc și sprijină orice efort guvernamental bine direcționat în acest sens!", scrie Corina Martin pe pagina sa personală de Facebook.

Rușii nu caută chilipiruri

Hotelierii din cealaltă tabără, cea a FPTR, cred însă că programele propuse de Corina Martin nu sunt cele mai inspirate.

"Ideea de a atrage turiști ruși în România acum, când pentru ei s-a închis piața turcă, nu este rea, însă FPTR consideră că cei peste trei milioane de ruși care au fost anul trecut în Antalya, majoritatea la hoteluri de cinci stele all inclusive și la tarife care depășesc 600 - 700 euro de persoană pe sejur, nu fac parte din acea categorie care vânează ofertele de 10 euro pe noapte pe care, poate, și le permit anumite hoteluri de la noi, dar doar în capetele de sezon", completează membrii FPTR.

De cealaltă parte, Corina Martin a anunțat, în cursul zilei de ieri, că în cadrul târgului de turism de la Moscova "Moscow International Travel & Tourism Exhibition", ce va avea loc în perioada 23 - 26 martie 2016, Asociația Litoral - Delta Dunării va susține o conferință de promovare a stațiunii Mamaia, a litoralului românesc și a Deltei Dunării pentru peste 100 de touroperatori ruși, cu sprijinul și în parteneriat cu ATOR (Asociația Touroperatorilor din Rusia). 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ana Pauker
3 februarie 2016
Practic&teoretic

TEORETIC vom incasa 10 euro/noapte de la Ivan dar PRACTIC avem o "pocnitoare" care s-ar vinde pe o votca&turbinca/noapte PS.Eu propun sa înființăm un SovRom ptr litoralul romanesc, ca sa vina rusnacii gratis

inf.-tour trip
3 februarie 2016
sabotaj?sa nu exageram

aiurea,nu este sabotaj,Pe cine,ce,si in ce scop sa saboteze.Se pare ca initiativa,,doamnei turismului estival''nu a fost suficient de pregatita ,cunoscuta si comunicata domnilor hotelieri de sezon.Si nici Ministerul Turismului nu are un calendar ,o conceptie,o strategie ,strict al activitatilor de acest fel.Oricum,cu ceva declaratii de ale lui Basescu,si Iohannis,referitor la ,,pretenia''pe care o declara poporului rus ,turistii rusi vor lua calea altor tari mai ,,pretene'',Grecia,Ungaria,Cuba,si chiar America.Cred ca sabotajul Turismului si nu numai se gaseste in declaratiile politice si in lipsa de coerenta.

yo
3 februarie 2016
Sa imfunde puscaria

Asa ii trebuie lu hoata aia , fura bani din taxe mafioate de la toti agentii economici si nu face nimic cu ei.

octavian
3 februarie 2016
turistii rusi

Inca o dovada de amatorism total in cunoasterea turismului.Rusii care calatoresc nu sunt ceace imagineaza "paparuda litoralului".Ei vor merge la bulgari unde au investitii majore in hotelarie si unde sistemul all inclusiv este foarte bine pus la punct.In final vor merge multi in Cipru,Grecia si alte destinatii.Un circ de prost gust al Corinei Martin nu reprezinta "promovare" pentru litoralul nostru.

Fane
3 februarie 2016
Usor,usor....

Daca ai bucatari care nu gatesc mancare proasta din ingrediente discutabile,personal calificat si decent,conditii de cazare decente,siguranta pe strazi,atunci poti pretinde ca pretul de zece euroi este chiar mic. Apoi,daca politicienii rusi sunt de cacat cum tot de cacat sunt si ai nostri,nu inseamna ca poporul rus trebuie considerat cumva ostil si necioplit. Ca la noi si ca in toate tarile,sunt oameni si oameni,conteaza cine si cat de corect aplica legile care dau siguranta convietuirii. Ca si romanii rusii vor sa se destinda in concediile lor,asa ca daca nu poti crea ceva bun pentru romani,mai bine las-o moarta cu rusii sau oricare altcineva. Nu vedeti ca la noi nici refugiatii din Siria nu vor sa vina de bunavoie? Avem infrastructura proasta,menegeri hotelieri pusi doar pe castigat rapid si mult platind prost niste angajati care e si normal sa fie prosti,care e ala bun sa se speteasca pe salariul minim aici in loc sa mearga in Grecia,daca stie ca e bun?

Pantiusa Bodnarenko
3 februarie 2016
@ inf.-tour trip

Tovarasa Zoya Kosmodemyanskaya de la inf-tour trip , ce rusi crezi ca-ti vin tie la 850 ruble/noapte? Daca iti plac mujicii,de ce nu faci "Litoral ptr mujici si churka" impreuna cu Mamasha Corina,sa-i cazati la ea pe ponton la pretul de mai sus. PS.10 euro/noapte ,doar la Kolhoz mai gasesti

doua mooiste
3 februarie 2016
nedea si martin

asta sunt, toata lumea stie ca-s moarte dupa ula.

Ema
3 februarie 2016
BANI

Castiga bani de acasa. Aceasta poate fi o mare oportunitate pentru tine! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa, maximum 3 ore pe zi, in funtie de abilitati. Cerinte: - calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuia sub forma unor lectii prin e-mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi, dacă doriti, veti incepe sa lucrati. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : [email protected]

hugovictor
3 februarie 2016
Mme Martin

Are interesul sa-si umple propriile hoteluri , atit cele de pe litoral, cit si cel din Brasov,Sibiu, sau unde mai are. In ce priveste pretul,..este rezonabil , tinind cont ca hotelurile de pe litoral sint din 1965, la minus 8 stele ! Asa ca,...dati-i ceva vodca, o balalaica,...si va arata "viitorul" turismului romanesc.

victor
3 februarie 2016
Job

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
Stire din Social : Litoralul pentru ruși!
Luni, 01 Februarie 2016
Stire din Actual : Incendiu puternic  în Moscova
Luni, 25 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Rusia face victime civile în Siria
Pagina a fost generata in 0.5006 secunde