Scandal pe tema subvenției la încălzire de iarna trecută. Constănțenii mincinoși, banii înapoi!

4817
16

Articole de la același autor

Reprezentanții asociaților de proprietari din municipiul Constanța au profitat de invitația primarului interimar Decebal Făgădău de a vorbi despre campania de curățenie și și-au spus toate of-urile pe care le au pe suflet. Așa a aflat edilul cât de supărați sunt constănțenii pentru că plătesc un tarif foarte mare la gigacalorie, pentru că RADET nu-i lasă să se debranșeze, pentru că apa rece este scumpă, pentru că străzile nu sunt asfaltate și așa mai departe. 


"Nu suntem de acord cu acordarea subvențiilor la căldură pentru chiriașii cu chirii cuprinse între 200 și 250 de euro pe lună, pentru chiriașii studenți, care nu se cazează la cămin, pentru studenții străini, pentru familiile unde soțul este navigator (cu toții știm că salariile sunt cel puțin 2.000 de euro pe lună), pentru apartamentele cu trei sau patru camere, unde stă o singură persoană, pentru proprietarii care își închiriază o cameră sau două în propria casă și nu le înregistrează ca venit. Nu este normal ca aceia care nu muncesc să primească subvenție maximă, să stea bine-mersi la căldură, în chiloți și maiou în casă, iar cei care se chinuiesc și muncesc să primească numai câteva procente și să stea în frig pentru ca să poată să plătească. Dacă suntem toți fii ai orașului, de ce nu suntem tratați legal și de ce să nu beneficiem toți de aceeași subvenție. Solicităm ca gigacaloria să fie subvenționată pentru toți, pentru a se termina odată cu favorizarea unora și defavorizarea altora", a spus Corneliu Pârvu, reprezentantul a cinci asociații de proprietari din cartierul Tomis Nord. 


Acesta a mai atras atenția primarului interimar Decebal Făgădău că foarte multe persoane dau declarații false privind veniturile, astfel încât să poată beneficia de o subvenție cât mai mare la încălzire. 


Subvenție la căldură pentru toți constănțenii 
Decebal Făgădău a recunoscut că nu îmbrățișează ideea subvenției în funcție de venit și că se caută variante și soluții pentru acordarea aceleiași subvenții pentru toată populația municipiului. 


"Voi propune Consiliului Local acordarea unei subvenții unitare de 90 la sută și ajutoarele pentru persoanele vulnerabile să se dea numai în anumite condiții. Această subvenție unitară ar trebuie să aducă prețul gigacalorie la un prag de suportabilitate cât mai larg, să nu mai avem gigacaloria la 384 de lei, pentru că nu mi se pare corect față de constănțeni. La 1 noiembrie, voi anunța care va fi propunerea pentru sezonul rece 2015 - 2016", a declarat primarul interimar. 


Le vor cere banii înapoi 
În ce privește constănțenii care au primit subvenție iarna trecută, dar au fost depistați cu venituri mai mari decât cele declarate, aceștia vor fi puși să dea banii înapoi. 


"Noi am avut la primărie un audit de la Curtea de Conturi, care ne-a pus la dispoziție baza de date cu conturile și veniturile celor care au declarat pe propria răspundere mai puțin. Va urma o campanie prin care cei care au declarat fals vor da banii înapoi. Este vorba despre aproximativ 3.700 de persoane. Acestea vor fi urmărite pentru a se recupera sumele de care au beneficiat deși nu aveau dreptul", a aruncat bomba primarul Făgădău. 


Deocamdată, nu a fost făcută publică lista acestor persoane și nici nu au fost trimise înștiințările de plată. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
vivi
2 octombrie 2015
ce subventii ce tampenii vb?

Caita i si de bani la cec pe mosi..ca su t unii de au nsite sume..iar unii sunt la pensie si lucreaza inca si baga in fata cuponul de pensie mic..sau.altii au minim pe economie pe cartea de mumca si 3000ron in mana.singura solutie este sa ne lasati s ne punem gaz..asta e singura solutie..de ce nu pricepeti?

ath
2 octombrie 2015
Asociatia de proprietari-organe de represiune bolsevice

ASOCIATIA DE PROPRIETARI este un ORGAN DE PARTID SI DE STAT sau este un ORGAN AL PRIMARIEI.Sunt unul din cei care au sustinut si sustin si azi acordarea de subventii la caldura pentru toata lumea in mod egal,indiferent de venituri.Dar de aici pana la denunt,pana la ura fata de vecinul tau,pana la a sta cu bunghiul pe portofelul vecinului,pana la delatiune, este o distanta foarte mare.Pentru treaba asta,voi presedintii sau administratorii care v-ati denuntat vecinii, va spun ca MI-E SCARBA DE VOI.Hai sictir babalacilor,stalinistilor ! Voi nu va vindecati.Că e sotie de navigator,ca altul sta in chiloti,ca a inchiriat cu 250euro,ca sunt studenti .....astea sunt problemele noastre ? Inca o data :MI-E SCARBA DE VOI,mai administratorilor/presedintilor.Administratorii sa nu uite ca au obligatia sa apere interesele tuturor proprietarilor ,ca sunt alesii proprietarilor,ca sunt platiti de toti proprietarii si punct.Ei nu sunt politisti,nici procurori si nici contrainformatori.Presedintii/administratorii nu pot aprecia gradul de saracie sau bunastarea proprietarilor de apartamente.Ei sunt simpli observatori.Chiar mai mult,daca detin date,toate sunt culese din bârfele vecinilor.Verificarea cererilor de subventie la caldura intra in sarcina Primariei,in sarcina celui care aproba subventia.Practicile astea imi aduc aminte de vremurile staliniste.Fagadau este interesat sa intretina discordia intre noi pentru ca asa ne poate stapani.Asa a procedat si Ponta care a divizat tara in basisti si pesedisti.Nu uitati,Fagadau este mai periculos decat Mazare pentru ca minte,pentru ca este este o fire ascunsa.Fagadau poarta o masca, Fagadau cel adevarat nu este cel ce pare a fi in poza sau la tribuna.Sincer,incep sa-l regret pe Mazare.Cel putin Mazare era previzibil,era direct,nu ascundea nimic.Asociatiile de proprietari in forma lor de azi sunt depasite(vezi evidenta contabila,vezi furturi,transportul banilor,vezi cazul de azi,si altele le spun la vremea lor).In 2-3 ani vor dispare.O sa mai discutam..

cta
2 octombrie 2015
deja se simte schimbarea

undeva in cluj incepe sa se dezvolte o aplicatie online pt gestionarea asoc.de proprietari se numeste aviziero.ro si tot creste pina va ajunge si la Constanta distrugind monopolul babelor si mosilor administratori si presedinti cu idei putine si fixe

NELU
2 octombrie 2015
LA SUBIECT

DE 10 ANI, de cand se acorda subventii, sub comanda lui MAZARE, multe neverificate si nemeritate sunt, la ora actuala PRESCRISE. Ca urmare, Curtea de Conturi, actualul Primar, trebuie sa ia masuri de imputare acestor cheltuieli nejustificate in sarcina functionarimii, in frunte cu MAZARE, care nu au facut verificarile corespunzatoare. Asta pe de o parte, pe de alta parte, bagati la penal toti mincinosii prinsi ca au dat declaratie falsa pe proprie raspundere. Numai asa, Romania va dovedi ca minciuna nu a ajuns politica de stat si se va pune capat matrapazlacurilor.

gi
2 octombrie 2015
comment

MUNCA LA DOMICILIU Cautam operator PC la domiciliu pentru activitate online: prospectare de piata, ofertare prospecti, mentinerea relatiilor armonioase cu prospectii. Selectăm numai oameni care gândesc pozitiv, oameni cu viziune pe termen lung, încrezători, calmi si foarte serioși. Oferim pregatire si suport profesional. Program flexibil, iar plata este realizata prin contract legal. Pentru detalii suplimenta re va rugam sa ne contactati la: [email protected]

PNL MINTE
2 octombrie 2015
VOR LA FUNCTIE DE VICE_

PUTORILE DIN PNL MINT.EI NU SUNT NICI CU MUNCA,NICI CU IDEILE.VOR DOAR FUNCTII LA PRIMARIE.PRIMARUL FAGADAU ESTE UN PRIMAR INDEPENDENT,LIBER SI PUTERNIC.NU ARE NEVOIE DE VOI.VA PURTASTI SI MIERABIL.SUNTETI LASI SI MINCINOSI.BOLA STIE.

I-o
2 octombrie 2015
Subvenții

Nu avem nevoie de subvenții , ci de prețul corect al gigacaloriei si astfel nu ar mai exista problema cui sa acordati si cui nu! Dar știm toti ca Subvenția este o unealta politica util vouă!

parvu
2 octombrie 2015
fara resentimente.

Apreciez faptul ca cititi ziarele si urmariti postul local de televiziune. Ce ma intristeaza este faptul ca nu sunteti suficient de realist si obiectiv. Asociatiile de proprietari nu sunt organizatii comuniste,staliniste si ma rog unde se toarna oamenii intre ei. Sunt total de acord ca oamenii trebuiesc protejati si aparati , dar nu si cei care fac ilegalitati in detrimentul celorlalte persoane cinstite si oneste, care muncesc dupa cu bine stiti pe salariu minim ( majoritatea). Dvs. nu ati sezizat ca descoperirea celor fraudulosi nu a fost facuta datorita denubturilor vecinilor sau administratilor ci ca urmare a controalelor curtii de conturi . Trebuia sa realizati ca oricat ai fi de apropiat cu oamenii nu poti stii ce averi ascunse au si ce venituri nedeclarate.Cele afirmate in sedinta sunt adevarate desprinse din cotidian . Consider ca este benefica o reasezare a pretului pe gigacalorie pentru a exista o echitate intre oameni ,sau eventual subventionarea de catre primarie apretului unitar al gcal. si persoanele cu reale probleme financiare sa primeasca subventie si de la guvern. Mi-ar fi parut mai bine sa fi participat si dvs. la acea sedinta si in mod deschis va expuneati toate ideile sa cum au facut-o aproape toti cei prezenti in sala . In ce priveste pe primarul interimar D-ul Fagadau Decebal am observat la dansul o atitudine sincera fata de constanteni,are cele mai bune intentii de a reabilita orasul care vedeti si dvs.cum a fost lasat de cel care se dedica sporturilor nautice si a altor placeri si activitati recreative. Deocamdata va ro respectuos sa-l lasam pe d-ulnFagadau sa-si exercite functia de primar si sa-i vedem rezultatele. Trebuie sa fim optimisti si increzatori in bine . Cred ca se observa bunul simt cu cu care scriu acest raspuns ,fara reprosuri si atacuri la persoana si va mai rog inca o data sa apreciati si oamenii de buna credinta .

Răspuns la: Asociatia de proprietari-organe de represiune bolsevice
Adăugat de : ath, 2 octombrie 2015
ASOCIATIA DE PROPRIETARI este un ORGAN DE PARTID SI DE STAT sau este un ORGAN AL PRIMARIEI.Sunt unul din cei care au sustinut si sustin si azi...
a
2 octombrie 2015
a

Nu sunteti de acord cu studenti straini o sa va trimitem toti romani din alte republici inapoi in Romania .

a
2 octombrie 2015
a

La ce am patit noi in Romania sa vedeti ce o sa pateasca romani vostri care sunt la noi

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5358 secunde