Scandal la British Airways. Amendă uriașă pentru furturi de date ale clienților de pe site-ul operatorului companiei

155
Scandal la British Airways. Amendă uriașă pentru furturi de date ale clienților de pe site-ul operatorului companiei - shutterstock4636139931200x797-1562578698.jpg
IAG, proprietarul British Airways (BA), a anunțat luni că Oficiul de reglementare în domeniul datelor din Marea Britanie (ICO) intenționează să impună o amendă de 183,4 milioane de lire sterline (229,8 milioane de dolari), după furtul de anul trecut al datelor clienților de pe site-ul operatorului aerian, transmit BBC și Reuters.


În septembrie, BA avertizase că aproximativ 380.000 de clienți ar putea fi afectați de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru rezervări online sau cu ajutorul aplicației mobile.

Amenda propusă de ICO reprezintă echivalentul a 1,5% din cifra de afaceri pe plan global în 2017.

"Suntem surprinși și dezamăgiți de concluziile preliminare ale ICO. British Airways a răspuns rapid la furtul datelor. Nu am găsit dovezi că ar fi fost furați bani din conturile clienților afectați", a afirmat Alex Cruz, președinte și director general al BA, care și-a cerut scuze clienților pentru orice probleme provocate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4578 secunde