€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Scandal în Tomis Nord! Încă un PUZ "cu cântec", la Constanța

Ştire online publicată Miercuri, 11 Noiembrie 2015. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
După modelul deja consacrat în municipiul Constanța, încă un spațiu verde urmează să fie distrus și în locul ierbii să crească un bloc măreț. De data aceasta, însă, blocul va fi ridicat chiar în fața ferestrelor a câtorva zeci de familii de pe aleea Hortensiei, luându-le toată lumina naturală și toată vederea către bulevardul Aurel Vlaicu.

Este vorba despre un bloc cu subsol, parter și cinci etaje, care va fi ridicat chiar în grădina din spatele blocurilor cu patru etaje. Deocamdată, a fost îngrădit terenul respectiv și a fost elaborat proiectul spre aprobarea planului urbanistic zonal. Pe gard a fost afișată, de câteva zile, informarea privind consultarea asupra propunerilor preliminare. Astfel, se solicită plan urbanistic zonal pentru terenul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Dispensarului și aleea Hortensiei.

Inițiatorul este Iancu Pelehra, iar elaboratorul este SC URMAStudio SRL. După cum se vede și din planurile prezentate pe panoul de informare, blocul cu cinci etaje este plasat foarte aproape de blocul vechi, cu patru etaje, obturând complet ferestrele vecinilor. Nu se precizează ce distanță va fi lăsată între noua construcție și blocul vechi, însă, este evident că aceasta va fi insuficientă.

Observații, propuneri și dezbatere publică

Publicul este invitat să transmită observații și propuneri asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei municipiului Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 51, la camera 212, în perioada 26 octombrie - 20 noiembrie 2015.

De asemenea, toți cei care au ceva de spus sunt invitați să participe la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei Constanța, vineri, 13 noiembrie, la ora 12.

„Terenul este împrejmuit de mult timp, dar nu am știut niciodată că vor să construiască un bloc mai mare decât al nostru. Gardul este aproape lipit de balcoanele noastre. Dacă vine cu zidul până aproape de gard, practic sărim dintr-o clădire în alta fără probleme. Și chiar dacă se lasă 1,90 m, conform legislației, și nu își fac ferestre pe partea cu noi, noi nu vom mai avea niciun pic de soare, niciun pic de lumină naturală”, ni s-a plâns un locatar din blocul respectiv.

„Cine va pune semnătura pe un asemenea abuz?“

Oamenii sunt revoltați și spun că vor ataca propunerea de PUZ, în speranța că autoritățile locale nu vor permite ridi-carea unei astfel de construcții.

„Nu cred că va exista vreo persoană care să pună semnătura pe asemenea abuz, să vii să ridici ditamai blocul în curtea altor oameni care stau acolo de ani de zile. Este interesant de aflat și cum a reușit să pună mâna proprietarul pe terenul res-pectiv, care, este evident, nu a fost nicio-dată în proprietatea vreunei persoane fizice. Dacă așa stau lucrurile, la ce trebuie să ne așteptăm de-acum încolo, ca în grădinile tuturor blocurilor ceaușiste să construiască fiecare ce vrea?”, a spus, revoltat, un alt locatar din blocul vechi.

Rămâne de văzut dacă vecinii supărați se vor prezenta la dezbaterea publică de vineri și cât de vehemenți vor fi. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8287 secunde