Savurează un pahar de Chardonnay cu gust autentic românesc!

221

Articole recomandate

Cel mai căutat vin la nivel internațional este, fără îndoială, Chardonnay. Denumit după locul de proveniență, din regiunea Burgundia, Franța, acesta mai este recunoscut și drept "regele vinurilor albe".


Soiul de struguri se obține prin încrucișarea a două specii: soiul roșu Pinot Noir și soiul alb Gouais Blanc (Heunisch). Deși își au originea în Franța, strugurii Chardonnay sunt cultivați peste tot în lume, oferind un vin sec, onctuos, cu arome surprinzătoare de mere, vanilie, scorțișoară, caramel, fructe tropicale și multe altele!


Descoperă, în cele ce urmează, o selecție de vinuri Chardonnay provenite din podgoriile autohtone, dar și din cele de peste Prut. Le poți achiziționa din magazinul online BeiCeVrei, unde te așteaptă cele mai fine sortimente de vinuri originale, cu gust inconfundabil.


Issa de la crama La Salina, din zona Turdei, an 2018, alcool 13,5%. Provenit din inima Transilvaniei, acest vin galben-verzui are arome inițiale de fructe albe, continuate prin note intense de citrice și cu un final plăcut, ușor condimentat.


Vinca Sophia de la Cramele Carastelec din podgoriile Silvaniei, an 2018, alcool 13,5%. Climatul și solul bogat în minerale al zonei oferă un vin rafinat cu o textură mătăsoasă și onctuoasă, numai bun de asociat la diverse preparate culinare. 


Liliac Transylvania, din regiunea Lechința, Mureș, an 2019, alcool 12,5%. Maturat 3 luni în butoaie de stejar, acest vin poartă o notă de vanilie, care se alătură aromelelor de fructe (pere și banane), de flori de caprifoi și de salcâmi înfloriți. Vinul Liliac Transylvania este recomandat, în special, pentru preparatele din carne albă.


La Cetate de la Crama Oprișor, din zona Mehedinți, an 2018, alcool 13,5%. Acest vin cu profil aromatic aristocrat este obținut prin vinificare clasică și maturare în baric de stejar. Aromelor de citrice (lămâie, lime, grepfrut) li se alătură note suave de flori, alune calde, migdale și vanilie.


Îngerii din Micul Paris de la Crama Basilescu, podgoriile Dealu Mare, an 2018, alcool 13,2%. Solul din podgoriile Dealu Mare și Pietroasele conține oxid de fier, un element benefic pentru vița-de-vie, oferind astfel unul dintre cele mai căutate vinuri de la noi din țară. Cu un gust "păcătos", vinul acesta este proaspăt, ușor amărui, bogat în arome florale și vegetale.




Atunci când te gândești la un un astfel de vin irezistibil, nu poți să treci cu vederea vinurile venite din Republica Moldova, recunoscute pentru savoarea lor unică și parfumul îmbietor. Iată doar două dintre aceste sortimente!


1827 Purcari de la Crama Purcari, an 2019, alcool 13.5%. Unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii din Europa de Est, Château Purcari oferă un vin auriu, cu nuanțe de chihlimbar și cu gust distins și intens.


Château Cristi din regiunea Valul lui Traian, an 2018, alcool 14%. Când guști vinul acesta, simți arome de piersici, pepene galben, vanilie, mere și fructe exotice. Terroir-ul este asemănător cu cel din regiunea Bordeaux, creând un vin similar, dar nu identic cu Chardonnay-ul provenit de acolo.


În magazinul online BeiCeVrei, vei găsi cele mai cunoscute și apreciate vinuri Chardonnay de calitate premium. Adu-l la masa ta pe "regele vinurilor albe", cultivat pe teritorii autohtone și bucură-te de momente de neuitat!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2715 secunde