Șatra din inima Constanței! Terorizați de mai multe familii de romi

6458
12
Mormane de gunoaie, saci imenși de peturi, cai la păscut, bordeie, paturi în aer liber, mirosuri pestilențiale, puradei dezbrăcați… acesta este peisajul pe care îl văd zilnic în fața ferestrelor sute de constănțeni din zona Semănătorului. Și această problemă pălește pe lângă teroarea pe care o trăiesc permanent, de ani de zile, de când mai multe familii de romi s-au aciuat pe terenul liber din spatele blocurilor lor. 


Autoritățile locale cunosc prea bine situația, pentru că le-a fost semnalată de nenumărate ori. Au somat proprietarii terenurilor să și le îngrădească și să asigure curățarea lor, dar pe romi nu i-au deranjat. Aceștia au transformat zona într-o adevărată șatră, trăiesc sub cerul liber, nestingheriți. Se "aprovizionează" de la gunoaiele din imediata apropiere, așa încât tot perimetrul degajă un miros greu de descris și mai ales extrem de greu de suportat. Vecinii sunt disperați, dar, în același timp, neputincioși. 


"Nu mai putem să trăim cu ei în ușa noastră. Nu putem să deschidem feres-trele să ne aerisim, pentru că pute îngro-zitor tot cartierul, este gălăgie, sunt scandaluri, țipete, au făcut depozit de pet-uri, groapă de gunoi și și-au adus și caii. Copiii noștri nu pot ieși să se joace în fața blocului, cum este în alte cartiere, ne e teamă să parcăm mașinile pe aici, trebuie să le lăsăm la distanță de casă… Este cumplit", ni s-a plâns A.N., locatară în blocul din imediata apropiere a șatrei.

"Primăria ne-a spus că se va rezolva…"

Vecinii s-au plâns peste tot. Li s-a promis că se vor lua măsuri cu aceste familii, vor fi mutate și zona va fi igienizată, dar acum, la mijlocul lui iulie 2016, acolo este un adevărat focar de infecție. 


"Au și ei copii, trăiesc într-o mizerie de ne-descris. Nici nu sunt înregistrați, nu au certificate de naștere, nu au buletine. Practic, oamenii ăștia nu există. Cu toate acestea, ne terorizează pe noi. Primăria ne-a spus că se va rezolva, chiar la un moment dat ni s-a râs în nas și o angajată ne-a întrebat ce preferăm, să vină alții să toarne betoane acolo sau să stăm cu țiganii. I-am răs-puns că dorim o viață civilizată, demnă de anul 2016, nu de Evul Mediu. Vrem liniște ziua și noaptea, pentru aer res-pirabil", ne-a declarat și Ioana Mirea, tot o locatară din zonă.

"Nu vrem decât să avem o viață liniștită!"

Ajunsă la fața locului, echipa "Cuget Liber" a fost întâmpinată cu multă reticență. Ni s-a strigat să-i lăsăm în pace, să plecăm de unde am venit, iar atunci când au văzut că facem fotografii, au început să arunce cu pietre. Unora le-am deranjat somnul de frumusețe, altora le-am întrerupt muncile în jurul "casei", singurii care nu au fost supărați de vizita noastră au fost câțiva cai care au continuat să pască liniștiți pe terenul îngrădit din zonă. Am plecat rapid, pentru că nu ne mai puteam ține respirația, iar mirosul era imposibil. 


"Nu vrem decât să avem o viață liniștită. Vrem ca și copiii noștri să poată veni singuri de la școală, fără să fie tâlhăriți de puradei desculți. Nici până la gunoi nu putem să mergem fără o oarecare teamă. Este neplăcut ca zi de zi să vezi oamenii ăștia. Să-i ajute primăria, să îi ia de aici, pentru că nu este locul lor și să ne lase pe noi să ne vedem de viață. De ce să suferim noi pentru că ai au ales să trăiască așa?", ne-a întrebat retoric un vecin.



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Marx
18 iulie 2016
Socialism pe paine(Mazare pe paine)

Ati vrut pomeni electorale ,pui congelati,ulei si zahar gratis,adica socialism pe paine?Acum mancati ce ati vrut si ati votat.Acesta este socialismul Made in Romania, promovat de Fagdau & Co.,egalitate in mizerie ptr voi si egalitate in spagi si lux ptr ei. Fagadau o sa continue opera de distrugere al acestui oras inceputa de Mazare. O sa va cumpere in continuare luna de luna pe un voucher alimentar ,o sa protejeze in continuare scursura societatii care reprezinta si baza electorala a PSD-ului( puradeii de suflet ai PSD-ului sunt tiganii din ghetoul Henri Coanda) si o sa vanda bucata cu bucata tot spatiul verde ramas samsarilor imobiliari. PS.Amuzant este faptul ca toata lumea urla de cota de refugiati ai lui Merkel, dar despre cota de tigani ai lui Fagadau si Stroe nimeni nu tipa.

Florin
18 iulie 2016
Bani in plus!

Sistem nou de lucru acasa! Pentru timpuri moderne, metode moderne de castig! Acum exista mijloace pentru toti! Te asteptam in echipa noastra! Iti oferim instruire gratuita si de cea mai buna calitate, precum si un sistem performant de completare in timpul liber a veniturilor tale. Trebuie doar sa te hotarasti acum! Intra pe acest site si te vei convinge http://bit.ly/293Uzt8

petrica
18 iulie 2016
si noi

si noi cei care locuim langa rana purulenta si urat mirositoare a lui mazare si fagadau suntem terorizati si nimeni nu ia masuri.La fel nu poti aerisi de galagie nu te poti odihni,noaptea stau pana spre ziua si pun tara la cale,vorbind si uland,m-a culc blestemand pe mazare&fagadau m-a trezesc blestemandu-i din nou. S -a nu mai apucati sa va vedeti copii pentru mizeria pe care a-ti facut-o in cartierul tomis 3,in toate tarile civilizate aceste cartiere se fac la marginea orasului si sut atent supravegheate aici .......nu! blestemati sa fiti voi si familile voastre!

VASILE
18 iulie 2016
La fel!!

Si crezi ca daca ar fi fost Palaz sau Chiru ar fi fost altfel??

Răspuns la: Socialism pe paine(Mazare pe paine)
Adăugat de : Marx, 18 iulie 2016
Ati vrut pomeni electorale ,pui congelati,ulei si zahar gratis,adica socialism pe paine?Acum mancati ce ati vrut si ati votat.Acesta este socialismul...
ath
18 iulie 2016
Curățăm Constanța noastră !

Dragi constanteni,trebuie sa intelegem ca Fagadau nu are decat un singur fund.El s-a tinut de promisiunile facute in campania electorala.A promis ca atunci cand el se va uita cu fundul spre zona Dacia,constantenii vor vedea vechiul bulevard Tomis.Cand Fagadau se va uita cu fundul spre Cazino, spre mare,constantenii vor vedea noul Bulevard Tomis sau niște demisii.Aproape ca s-a tinut de cuvant,in afara de demisie.Cinste lui ! A castigat alegerile,acum a venit vremea sa se uite cu fundul spre noi.Eu v-am spus sa trimiteti pe cinava sa bata la usa lui ca poate a adormit cu capul pe birou.Primarul asta munceste mult. Nu mizati pe sprijinul PNL-ului ca baietii sunt ocupati cu strangerea cotizatiilor de partid si alegerile din toamna.Dragomir nu-si vede capul de treaba.La alegerile din toamna,domnul Dragomir si domnul Fagadau vor avea de ales.Daca noi constantenii ne vom uita cu fundul la Fagadau,PNL ne va vedea vechea "pasarica".Daca noi ne vom uita cu fundul la Dragomir,"pasarica" constantenilor va fi cu fata spre Fagadau.Depinde de preferintele lor.Sa discute intre ei.Eu sunt pregatit.

Cai in galop pe strazi
18 iulie 2016
ca in vestul salbatic!

In acest cartier n-ai voie sa dormi noaptea, mai ales de cand se desprimavareaza, pana tarziui n toamna cand incepe sa se raceasca vremea. Tiganii fac curse de cai si carute, balega este pe toate strazile , urla de parca toata lumea ar trebui sa stea treaza pana la ora 2-3 dimineata ca ei! Beau, se imbata si apoi se bat! Ca la nebuni! Si ptr ca umbla in turma, n-are nimeni curaj sa se ia de ei. Asa este, mizeria, scandalurile, mirosurile sunt de nesuportat! Primaria si politia stiu, dar nimeni nu face nimic. Ca la noi....

Papașa
18 iulie 2016
Eradicați!

Păi dacă nu acte înseamnă că nu există. De ce vă mai plângeți ca babele, treceți la fapte dacă primăria îi ține în palme.

pricoaca
18 iulie 2016
tiganii

bai oameni buni ,sunt si ei oameni ,trebuie sa ii ajutam sa fie si ei integrati in societate :)))...pe vapor cu ei si aruncati in mare....UE plateste bani grei sa ii integreze iar ei tot cu carutele printre blocuri

luka
18 iulie 2016
se rezolva usor..

Se rezolva cu napalm sau benzina...

Engels
18 iulie 2016
Paranoia, se tratează?

Dute bă in p...a mătii cu comentariul tău de doi bani! Ești paranoic? Țiganii ăstia sunt din alte localități, veniti pe litoral și care nu au treabă cu cartierul drag inimii tale Henri Coandă!

Răspuns la: Socialism pe paine(Mazare pe paine)
Adăugat de : Marx, 18 iulie 2016
Ati vrut pomeni electorale ,pui congelati,ulei si zahar gratis,adica socialism pe paine?Acum mancati ce ati vrut si ati votat.Acesta este socialismul...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7088 secunde