Șase luni de închisoare cu suspendare pentru angajarea nevestei la Camera Deputaților

125
Șase luni de închisoare cu suspendare pentru angajarea nevestei la Camera Deputaților - judecator1378291575-1423574534.jpg
Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare, el fiind găsit vinovat de judecătorii instanței supreme că și-a angajat soția la biroul său parlamentar, iar aceasta a obținut astfel venituri de 5.508 lei.

Prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost menținută hotărârea luată în primă instanță în cazul deputatului Mate Andras Levente, acuzat de conflict de interese.

Potrivit Mediafax, în septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, care l-au acuzat de conflict de interese.


"Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soției sale la Camera Deputaților și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soția sa în cuantum de 5.508 lei", arăta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde