Sărbători minunate pentru copiii din Piatra. Moș Crăciun a ajuns și la ei

3053
14

Articole de la același autor

Când dorința de a face bine este mare, iar iubirea de semeni este și mai mare, Moș Crăciun găsește drumul și către micuții care au cunoscut lipsurile și grijile mult prea devreme.
Povestea celor nouă copii din satul Piatra care nu mai sperau că Moș Crăciun va ajunge și la ei a mișcat mulți constănțeni. Aceștia s-au alăturat campaniei "Cuget Liber" și au donat dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, toate ajungând la cei mici chiar în ajun.


Andreea, Ema, Eduard, Nicoleta, Nicușor, Andreea, Sebi, Răzvan și Maria au anul acesta sărbători îndestulate, cu multe bănătăți pe masă. Iar sub brad sunt jucării, jocuri, hăinuțe noi nouțe și ghetuțe călduroase.


Zeci de familii din Constanța au dorit să fie alături de copiii din Piatra Crăciunul acesta și au sunat, au venit la redacție, au adus saci cu jucării, au adus pachete de la Moș Crăciun, cu promisiunea că vor veni și la anul. Cei care nu au avut lucrușoare de donat, au contribuit cu sume mai mici sau mai mari de bani, care au fost folosiți pentru a cumpăra alimente. Carne de porc, pui, ulei, făină, mălai, bulion, orez, tăiței, pateu, brânză, cașcaval, pastă de dinți, săpun, șampon, portocale, banane, toate au încăput în desaga lui Moș Crăciun și au ajuns la Piatra.


Cadouri frumoase au adus și reprezentanții BRD Constanța, care au făcut câte un pachet pentru fiecare copil, cu geci groase de iarnă, fesuri, șosete călduroase și multe dulciuri.


Mașinuțe cu telecomandă și păpuși Barbie
Copleșiți de toate darurile primite, micuții au fost atrași mai întâi de jucării, au desfăcut câte o ciocolată, au probat hăinuțele, nevenindu-le să creadă că toate sunt pentru ei. Răzvan a primit de la Moșul jocul Monopoly pe care și-l dorea, să se joace împreună cu frații săi, Nicușor și Eduard s-au bucurat nespus de mult de mașinuțele cu telecomandă, iar fetele au de-acum păpuși Barbie, așa cum au văzut doar la televizor. Din desagă, Moșul a mai scos puzzle-uri, cărți de colorat, cărți de citit, caiete, creioane de colorat și baloane.


Urările le-au făcut cei mici care nu ne-au lăsat să plecăm nesorcoviți, ne-au cântat colinde și ne-au rugat să-i transmitem Moșului mulțumirile lor, multă sănătate și spor la toate.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Nico
23 decembrie 2016
Felicitari

Felicitari, Andreea, pentru articolul care a mobilizat oamenii ce au oferit ajutor!

Stelica
23 decembrie 2016
nedrept

La Piatra unii copii sufera, la Kogalniceanu primarita a cumparat doua jipuri ca sa aiba cu ce se plimba Pandrea, Muse, Gache! E corect?

Gigi
23 decembrie 2016
Fapta buna

Bravo Andreea ai facut o fapta buna pentru acesti copii uitati de autoritati!

Leul
23 decembrie 2016
Lafaiala

Lafaiala pe banii comunei Pandrea si Lupul umbla cu masinile comunei in interes personal stau cu ele acasa faceti calcul cati bani costa motorina la amandoi intr-o luna de zile dar intr-un an nevasta vicelui in timpul programului umbla creanga nu e la servici da nu se sesizeaza nimeni de ce oare?

Răspuns la: nedrept
Adăugat de : Stelica, 23 decembrie 2016
La Piatra unii copii sufera, la Kogalniceanu primarita a cumparat doua jipuri ca sa aiba cu ce se plimba Pandrea, Muse, Gache! E corect?
Meles
24 decembrie 2016
Gavril

Inainte de a fi jurnalist...Andreea e om. CI unul imens !!!!

Liviu Chilian
24 decembrie 2016
Obsesia si ostentația merdialqaedanei

Frumos gestul de a ajuta copii năpăstuiți de către "Adulți". E de neînțeles, însă, de ce merdialqaedana insista in obsesia "copiii din Piatra". Personal, am vrut sa'i localizez. Copiii nu sunt din Piatra. Ci de la "partid", sau Colonia Sibioara, oficial. Imaginea arată in colțul stânga sus o structura metalică. Copiii din Piatra se simt nedreptățiți de obsesia merdialqaedanei. Copiii din fosta Românie, au nevoie de alt ajutor. Sa li se spună ca tragedia in care au fost forțați, e opera politicastrilor, kkpIUDAlistilor ultracleptomaniaci si mercenarilor de merdia

Anonim
25 decembrie 2016
Piatra

Cind faci un copil nu îl faci sa îl crească primăriei părerea mea si cred k erau alti copii mult mai necăjită în tara asta

Liviu Chilian
25 decembrie 2016
Colind românesc din județul Romanați. Anul 1916

Lerule la tulpina a doi meri, la tulpina a doi meri, oi Lerule doar vantu'i mai lin. Lerule e un pat mândru'ncheiat, e un pat mandru'ncheiat, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule si in 'transul cine'mi sade, si in 'transul cine'mi sade, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule sade Livius si ii cere, da'mi Andreeo floricele, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule eu nu'ti dau ca's logodita, eu nu'ti dau ca's logodita, oi Lerule doar vantu'i mai lin. Lerule si'astazi mâine nunta'mi vine, si'astazi mâine nunta'mi vine, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule si ma ia de lângă tine, si ma ia de lângă tine, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule si ma duce peste munți, peste munți la alte curți, oi Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule alta casa alta masa, alta gradinit'aleasa, oj Lerului doar vantu'i mai lin. Lerule eu acolo o sa fiu, eu acolo o sz fiu, oi Lerului doar vsntu'i mai lin. Lerule chelnerița cheilor, stăpâna argaților, oi Lerului doar vantu'i mai lin

Liviu Chilian
25 decembrie 2016
Colindul este din timpul împăratului Galeriu, Dac la origine

Galerius, Ler Împărat pt noi, Romanii, a schimbat numele Imperiului Roman, in Imperiul Dacic. Pe 25 Decembrie, Romanii sărbătoreau Soarele Invincibil - Sol Invictus -, cult promovat de Aurelianus, Împăratul care a părăsit Dacia in 272. Urarea de Sol Invictus, pe 25 Decembrie, era "Creationes Felix"! Azi, noi, Romanii, spunem "Crăciun Fericit"! Este evident, ca PEGRA Jewro-Atlanto-Asiatica crede ca ne pot distruge pe noi, Romanii! Ce Nebunie! Tot ce'i românesc nu piere! Si nici nu va pieri! Dacă Pergaitza va avea șansa astrală sa asculte colindul românesc murmurat de mine, se va...creștina! Romaniza!

Liviu Chilian
25 decembrie 2016
De la Creationes Felix la Craciun Fericit

Sfânta la Crăciun s'a dus, Lerului Doamne! Si i'a spus lui Sfânt Crăciun! Da'mi Doamne Lăcașul Tău, Lerului Doamne, ca sa nasc pe Fiul Meu. Eu locasu' nu t'oi da, Lerului Doamne, Eu locasu' nu t'oi da. Du'te'n grajdul vitelor, Lerului Doamne, ca sa naști pe fiul Tău. Atunci Maica d'auzea, Lerului Doamne, in grajd la vite mergea. In grajd la vite mergea, Lerului Doamne, si pe Iisus mi'l nastea. Însă caii tropăiau Lerului Doamne, tropăiau si sforaiau. Si pe Iisus mi'l trezeau Lerului Doamne, si pe Iisus mi'l trezeau. Atunci Maica'i blestema, Lerului Doamne, Atunci Maica'i blestema. Cailor cât voi trăiți, Lerului Doamne, tropăiți si sforăiți.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Gașca Zurli"…  pe Tărâmul Magic
Pagina a fost generata in 0.5972 secunde