Sărăcie și mari lacune în educație. De ce-și bat românii copiii

296
Sărăcie și mari lacune în educație. De ce-și bat românii copiii - copii-1512915109.jpg

Articole de la același autor

De ce unii părinți au un comportament violent față de propriii copii? De ce își bat propriile odrasle? Fundația "World Vision România" a lansat, de curând, raportul de cercetare "De ce lovim copiii?", care cuprinde o caracterizare a principalelor tipologii de părinți din România care probează o atitudine violentă față de copii, precum și motivele invocate cel mai frecvent de părinți pentru a justifica lovirea copilului.

Scopul raportului de cercetare "De ce lovim copiii?" este de a oferi o cheie de interpretare cu privire la incidența comportamentelor violente asupra copiilor. Analiza se concentrează pe atitudini față de violență și oferă o perspectivă clară asupra factorilor declanșatori care duc la violența părinților asupra propriilor copii. Totodată, studiul cuprinde și o analiză privind efectele pe termen lung ale violenței, atât asupra copilului, cât și asupra societății.

Astfel, unii părinți sunt de părere că lovirea este pentru binele copilului, alții consideră că lovirea apare din cauza copilului, în timp ce alți adulți ar lovi copiii, dar nu ar vrea ca acest lucru să se afle. Desigur, există și persoane care invocă motivații religioase sau îi lovesc pe cei mici fără motiv, în timp ce alții afirmă că ar lovi copilul pentru că toată lumea face la fel. Bineînțeles, există și un procent de adulți care se simt foarte vinovați după ce lovesc.

"În mod paradoxal, deși românii consideră violența asupra copilului ca fiind a treia problemă socială din România, după sărăcia extremă și calitatea educației, raportul arată că peste jumătate dintre părinți nu consideră că o palmă la fund este o formă de violență, iar peste 90% cred că violența este doar atunci când lovirea provoacă vânătăi și cicatrici sau când părinții își bat copilul fără motiv", a declarat Daniela Buzducea, director al Fundației World Vision România.

"Toate studiile privind efectele violenței asupra copilului ne arată că este imperativ să reconsiderăm această atitudine față de copii și că noi toți, ca societate, avem nevoie de o schimbare care trebuie să înceapă cu copiii noștri", a mai spus aceasta.

În același timp, raportul mai arată că deși s-au înregistrat progrese privind mentalitatea românilor cu privire la lovirea copiilor, fenomenul violenței asupra copiilor continuă să persiste și pentru că 82% dintre părinți se asociază proverbului "Rufele murdare se spală în familie", iar unii afirmă că au fost supuși unor comportamente violente în copilărie, ceea ce sugerează perpetuarea inter-generațională a violenței asupra copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3923 secunde