Săptămâna viitoare va fi aprobat ordinul privitor la regulile de protecție sanitară pe perioada campaniei electorale

147
Săptămâna viitoare va fi aprobat ordinul privitor la regulile de protecție sanitară pe perioada campaniei electorale - 1-1597933875.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat că la începutul săptămânii viitoare urmează să fie aprobat ordinul comun al Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și Autorității Electorale Permanente privitor la regulile de protecție sanitară care vor fi aplicate pe perioada campaniei electorale și respectiv pe perioada exercitării dreptului de vot la alegerile locale, informează Agerpres.ro.


"A doua întâlnire a fost o întâlnire cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, pentru a defini foarte clar regulile de protecție a sănătății pe perioada campaniei electorale și, de asemenea, pe perioada exercitării dreptului de vot în ziua votului. Am discutat în detaliu amănunte legate de regulile care trebuie impuse pe perioada campaniei electorale, de asemenea, regulile privitoare la constituirea Birourile Electorale ale Secțiilor de Votare, modul de funcționare a Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare, modul de organizare a votului, astfel încât să se asigure păstrarea unei distanțe fizice", a declarat Ludovic Orban, joi, la plecarea de la MAI.


Orban a adăugat că discuțiile au vizat și detalii legate de regulile care trebuie instituite pentru asigurarea dreptului de vot "a cetățenilor români care nu se pot deplasa, care fie sunt în situația de a fi imobilizați dintr-o cauză medicală la domiciliu, fie sunt infectați cu coronavirus și sunt tratați, fie la domiciliu, fie în izolare la domiciliu" și nu se pot deplasa la secția de votare.


"Până mâine seară urmează să fie finalizat draftul de ordin comun al Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și AEP. Îl voi trimite spre consultare liderilor celorlalte formațiuni politice și la începutul săptămânii viitoare să-l adoptăm sub formă de ordin comun", a precizat premierul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7217 secunde