Şantierele la control! ITM va verifica angajatorii din domeniul construcţiilor

377
Şantierele la control! ITM va verifica angajatorii din domeniul construcţiilor - controale-1616698436.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) va desfăşura o campanie naţională de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor. Dintre sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă (1.779) în primul semestru al anului 2020, domeniul construcţiilor ocupă poziţia a doua cu 118 accidentaţi (6,6% din totalul accidentaţilor), dar şi a doua poziţie în ceea ce priveşte numărul de accidentaţi mortal - 11 accidentaţi mortal (23,1% din totalul accidentaţilor mortal la nivel naţional). La nivelul judeţului Constanţa în anul 2020 s-au înregistrat 17 accidente în domeniul construcţiilor.

Având în vedere numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate, precum şi gravitatea acestora, Inspecţia Muncii a considerat că se impune intensificarea acţiunilor de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează măsurile dispuse de inspectorii de muncă, în şantierele temporare şi mobile.

Potrivit şefului ITM Constanţa, Eugen Bola, pentru anul 2021, campania va urmări, în special, modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor.

Campania naţională se va desfăşura până pe 6 decembrie 2021 şi va cuprinde trei etape.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6418 secunde