Sancțiuni de peste 2,7 milioane de lei aplicate în sezonul estival de medicii veterinari

170

Articole de la același autor

Peste 2.400 de unități de pe litoralul românesc au fost verificate de inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în timpul sezonului estival, în perioada 24 iunie – 30 august a.c.. Este vorba despre unități din șapte zone de interes turistic, respectiv din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – Vama Veche. 


În urma verificărilor, au fost constatate nereguli în manipularea produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final, spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a produselor etc. Inspectorii au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.776.300 de lei. 


Totodată, au fost emise o ordonanță de interzicerea a activității pentru o unitate de tip bufet și patru ordonanțe de suspendare temporare a activității pentru trei fast-food-uri și o unitate de procesare lapte. Urmare a activității inspectorilor sanitari veterinari, arată reprezentanții Comandamentului Sezon Estival 2019, "nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea și viața publică". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde