Sanatoriul Balnear Techirghiol are, de ieri, un nou manager

4828
1
Sanatoriul Balnear Techirghiol are, de ieri, un nou manager - f8d2d7e6fdd00e7bf2fd1220d3edc81c.jpg
Prefectul Claudiu Palaz, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, l-a instalat ieri în funcție pe noul manager al Sanatoriului Balnear Techirghiol, în prezența angajaților unității sanitare și a dr. Constantin Dina, director executiv Direcția de Sănătate Publică. De profesie economist, Silviu Vasilică Rusu este membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României și deține mai multe afaceri în zona Techirghiol, dar a afirmat că este la curent cu problemele cu care se confruntă sanatoriul. "Am experiența și pregătirea necesară pentru a conduce această instituție. Cunosc problemele sanatoriului și îmi voi concentra atenția pentru ca unitatea să-și recapete renumele, atât pe plan național cât și internațional", a afirmat noul manager, care ocupă această funcție interimar, după cum se menționează în ordinul de numire 1253/23.06.2010, semnat de ministrul Sănătății. Tot ieri a sosit și ordinul de demitere a fostului manager, Indiran Logofătu, membru PDL.

Există programări la internări pentru trei luni
Spre deosebire de alte unități sanitare, Sanatoriul Balnear Techirghiol nu se confruntă cu lipsuri financiare, a arătat noul manager. În schimb, există un deficit de personal. "Avem 60 de posturi vacante, de medici, asistente medicale și muncitori necalificați", a arătat Silviu Vasilică Rusu. În același timp însă, toate cele 1.000 de paturi ale sanatoriului sunt ocupate, în plus fiind făcute deja programări pentru următoarele trei luni.
În prezent, pavilionul A al unității sanitare, în care sunt internați pacienții pentru recuperare medicală, este într-un amplu proces de renovare. Gălăgia sau disconfortul nu îi ține însă deoparte pe pacienți. "Se dă cu barosul, este praf, dar bolnavii sunt mulțumiți și revin", a arătat Carmen Oprea, director îngrijiri medicale.
Internarea în unitatea de la Techirghiol este în sistem de co-plată: pe lângă cele trei proceduri decontate de Ministerul Sănătății, bolnavii trebuie să plătească între 57 și 115 lei pentru o zi de spitalizare - care presupune tratament, hrană și cazare. Prețurile diferă în funcție de confortul dorit.

Comentează știrea

observatoru
4 aprilie 2012
adevar

de cand a venit Rusu totul se duce pe apa sambetei. Fura ca in codru, in umbra partidului si a lui Mircea Basescu. Achizitioneaza de la acesta toate expiratele, (vezi in acte cate tone de snitele s-au luat), pana in prezent a ezasperat bolnavii cu ele. Toata ziua e plecat in deplasari (chipurile cauta contracte) dar in realitate i_si face el mersurile, ca doar si el are societati. Urmeaza noi dezvaluiri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3447 secunde