Sanatoriile balneare revin la normalitate. Pensionarii, dornici de tratamente

430

Articole de la același autor

În perioada sezonului estival, în fiecare an, există numeroase cereri pentru tratamentele balneare. De fapt, aceasta este perioada în care nu doar bătrânii, dar şi persoanele mai tinere preferă să îşi rezolve diverse probleme de sănătate, optând pentru tot felul de proceduri, menite să îi repună pe picioare.

Potrivit situaţiei date de către reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Constanţa, anul acesta, au fost înregistrate 3.500 de cereri de bilete de tratament, iar cele mai solicitate perioade iulie-septembrie. Desigur, sunt persoane care au optat pentru staţiuni montane, dar şi multe pentru Techirghiol sau Eforie, unde există baze de tratament în cadrul cărora îşi pot ameliora durerile şi chiar scăpa de ele.

Acum, după luni de zile în care oamenii nu au putut face toate procedurile de care au nevoie, sanatoriile balneare şi-au reluat activitatea de dinainte de pandemie şi au început să le efectueze.

Dr. Mădălina Iliescu de la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a declarat pentru „Cuget Liber” că la instituția pe care o reprezintă a fost reluată activitatea, desigur, cu respectarea restricţiilor legate de pandemie. Mai nou, acum se poate face inclusiv bazin în regimul adaptat situaţiei actuale, cu distanţare între pacienţi. În rest, toate celelelalte programe terapeutice sunt efectuate fără probleme. Mai mult decât atât, preventiv, spaţiile, atât de cazare, cât şi cele din baza de tratament sunt igienizate în permanenţă.

În general, pacienţilor li se recomandă vaccinarea împotriva Covid-19, dar aceasta nu este o condiţie pentru a fi primiţi. „Primim pe toată lumea, doar că pacienţii imunizaţi au mai puţine restricţii. La acest moment, nu se pot face, aerosolii in-door, ci doar cei afară, unde sunt amenajate Băile Reci. Aerosoli în incinta unităţii medicale nu se mai fac de mult timp, pentru a nu duce agentul infecţios la nivelul plămânilor”, a explicat medicul.

Şi la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud (SOTRM), secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se fac o serie de tratamente: termoterapie, parafină, unde scurt, diapuls, hidroterapie, duş subacval, electroterapie etc. Un alt loc în care vă puteţi trata este Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie din Eforie Nord. Şi aici se lucrează, oamenii putând efectua o mulţime de proceduri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.465 secunde