Sâmbătă, mare sărbătoare religioasă. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ilie

220
Sâmbătă, mare sărbătoare religioasă. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ilie - sfantulilie2-1563486893.jpg

Articole de la același autor

A mai rămas doar o zi până la Sfântul Ilie, care este prăznuit, în fiecare an, la data de 20 iulie. Creștinii spun că Sfântul Ilie este considerat a fi aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani și jumătate de secetă, dar și ca divinitate populară a Soarelui și a focului, atestată prin numeroase tradiții și datini. 
Despre el, se spune că ar fi trăit cu peste 800 de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab, în regatul Israel din Samaria. 


Conform tradiției, Sovac a văzut, la nașterea lui Ilie, oameni îmbrăcați în veșminte albe care îl înveleau pe fiul său în haine de foc și îi dădeau să mănânce o flacără. Preoții templului din Ierusalim au interpretat vedenia considerând că Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru slujirea profetică. În perioada sa pământeană, Ilie a săvârșit și păcate, cel mai mare fiind uciderea părinților săi, la îndemnul diavolului. Dumnezeu l-a iertat, l-a trecut în rândul sfinților și l-a urcat la cer într-o trăsură cu roți de foc trasă de cai albi înaripați. 


Sfântul Ilie mai este cunoscut ca cel ce a adus prin rugăciunea sa seceta asupra poporului din Israel și apoi ploaia care a salvat poporul de la moarte, a ajuns să fie cinstit și ca cel ce aduce ploi. 


XXX 
Cu prilejul cinstirii Sf. Ilie, vineri, 19 iulie, de la ora 18.00, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la Mănăstirea "Sf. Ilie" din apropierea localității Istria. 


Totodată, sâmbătă, 20 iulie, de la ora 8.15, el va oficia Sfânta Liturghie la parohia "Sfântul Ilie" din Techirghiol. Cu această ocazie, credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfinților Mucenici Emilian de la Durostorum, Sava de la Buzău, Flavian din Cartagina, ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, dar și la veșmântul Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5297 secunde