Salvați zona „Energia”! A devenit raiul buruienilor și locul de păscut al caprelor

3296

Articole de la același autor

Buruienile i-au năpădit din toate direcţiile pe locuitorii din zona „Energia”. Zi de zi, constănţenii care locuiesc în apropierea Cimitirului Municipal se plâng că iarba netunsă din spatele blocurilor, la fel ca şi tufișurile uriaşe şi stufoase au pus stăpânire pe spaţiul unde obişnuiau să îşi lase copiii la joacă, nu cu mult timp în urmă.

Din păcate, așa arată, în prezent, foarte multe zone. Vegetația sălbatică pare a fi invadat orașul, iar oamenii se plâng că, în unele zone, pur şi simplu, parcă înoată printre buruieni scârboase, care li se prind de picioare. În plus, bălăriile atrag multe insecte şi acesta este doar începutul, în condiţiile în care, odată cu sosirea verii, toate gângăniile renasc şi încep să ne creeze nu doar disconfort, dar şi o mulţime de necazuri.



Explicaţia autorităților, dată de curând, este că au cunoştinţă de această problemă și că vor face tot posibilul să rezolve situaţia. „Am avut şi anul trecut buruieni, dar nu aşa mari ca cele de anul acesta. Acum este plin, şi, pe deasupra, sunt persoane care aruncă şi gunoaie peste ele”, ne-a declarat I.M., un cetăţean nemulţumit.

Oamenii sunt dezamăgiţi de cum arată oraşul, dar mai ales cartierul lor. Desigur, cu toţii își doresc ca toate zonele verzi să fie îngrijite. Ca bonus, aici pasc inclusiv capre, care sunt aduse la locul cu pricina de unii crescători, care, văzând „producţia” importantă de iarbă, şi-au adus animalele să se înfrupte din ele.



„Ca la noi în cartier, la nimeni. Ieşi afară să iei un pic de aer şi te împiedici şi de capre, acum. Cine a mai văzut aşa ceva? Nu este normal să nu te poți relaxa puțin la aer curat. Ba, dimpotrivă, mirosim și fecalele acestor animale. Din câte am înțeles, terenul ar aparține unei persoane particulare, nu ține de Primărie, dar, chiar și așa, cineva ar trebui să ne scape de vegetația asta, care parcă a scăpat de sub control”, ne-a mărturisit P.S., un alt constănţean dezamăgit de ceea ce-i este dat să vadă zilnic.

Practic, vegetaţia a crescut haotic, ajungând la dimensiuni foarte mari. Între timp, bieţii locatari au tot încercat să ia inițiativă. Au încercat să rupă buruienile cu mâinile, cu cuţitul, dar nu prea au reuşit. Şi cum vremea a tot fost ploioasă, în ultimele săptămâni, acestea au continuat să crească, parcă în neştire. Unii oameni au pus apă fierbinte la rădăcina buruienilor, în speranţa că vor scăpa de ele. Alţii, au testat pe ele ceva erbicide chimice, dar acestea pun în pericol sănătatea oamenilor şi animalelor și s-au lăsat păgubaşi. În alte zilei, au tras de ele, au smuls câteva, dar şi această metodă dă rezultate doar pe un termen scurt de timp. Alţii, în schimb, au venit cu ideea să le ardă, pentru că sunt, efectiv, disperaţi.



Problema este că, în cazul în care fenomenul nu este ținut sub control, odată cu venirea verii, aceste spații verzi neîngrijite pot contribui la creșterea numărului de insecte dăunătoare.

„Ne vor ciurui insectele, la vară, dacă nu sunt luate măsuri imediat. Ce ne facem?”, a adăugat F.N.



Iar omul are dreptate! În condiţiile în care Primăria Constanţa recunoaşte că este depăşită de situaţie, nu ne rămâne decât să ne rugăm la Cel de Sus să o lase mai încet cu ploile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3884 secunde