Salvarea turismului de pe litoral. Toți bugetarii vor primi, în iulie, un voucher de vacanță de 1.450 lei

3361
7
Salvarea turismului de pe litoral. Toți bugetarii vor primi, în iulie, un voucher de vacanță de 1.450 lei - sus2-1487350285.jpg

Articole de la același autor

Noul ministru al Turismului a anunțat, în cadrul Târgului de Turism al României, că, începând de la 1 iulie, toți bugetarii vor primi câte un voucher de vacanță. Măsura are drept scop stimularea turismului național, întrucât voucherul nu poate fi folosit decât în țară.


"Pe data de 1 iulie 2017 vor intra în vigoare voucherele de vacanță pentru bugetari. Am modificat, prin ordonanță de urgență, iar voucherele de vacanță nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau inițial, ci până la 1 iulie. La ora actuală, în lege sunt trecute șase vouchere de vacanță, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie. Noi vom modifica această ordonanță care prevede șase vouchere și vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta. Un singur voucher, având valoarea salariului minim pe economie, și anume 1.450 de lei", a explicat Mircea Dobre, ministrul Turismului. Acesta a mai precizat că, după modificările legislației actuale și introducerea noilor prevederi, urmează să se discute cu reprezentanții Ministerului de Finanțe, în vederea stabilirii procedurii de alocare - online sau standard, tipizată. Voucherele vor putea fi folosite pe durata unui an calendaristic.


De cealaltă parte, potrivit reprezentanților Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, sejururile în România cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanță oferite de angajatorii privați au înregistrat o creștere uriașă. Practic, acestea au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o sumă de aproape patru ori mai mare față de 2015 și de șase ori mai mare față de 2014. De asemenea, pentru acest an, ANAT estimează o creștere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.


Vacanțe cu vouchere de 10 milioane de euro


Anul trecut au fost acordate 1,1 milioane de vouchere de vacanță, potrivit infor-mațiilor primite de ANAT de la Ministerul Finanțelor Publice, un număr de 3,5 ori mai mare față de 2015 și de 5,5 ori mai multe decât în urmă cu doi ani, când au fost date angajaților 207.000 de vouchere de vacanță.


Suma de 10 milioane de euro aferentă vacanțelor cumpărate cu vouchere de vacanță în 2016 a contribuit semnificativ la creșterea turismului intern, ANAT anunțând la finalul sezonului estival un plus de vânzări de 15 la sută prin agențiile de turism.


"Anul trecut au fost acordate vouchere de vacanță numai în sistemul privat, instituțiile publice având, în continuare, interdicție pentru acest stimulent salarial. Dacă de la 1 iulie fiecare bugetar va primi vouchere în valoare de 1.450 de lei, și le va și folosi în acest an, valoarea aferentă anului trecut ar putea crește de 38 de ori. Pentru industria turismului vor fi mai mulți bani pentru investiții în creșterea calității serviciilor", declară dr. Alin Burcea, președinte ANAT.


Cele mai multe vouchere au fost folosite anul trecut pentru cumpărarea de sejururi în stațiunile balneare, de pe litoral și în Delta Dunării, care au avut vânzări mai mari cu 18 la sută, 12 la sută, respectiv 20 la sută, Delta Dunării fiind revelația sezonului în preferințele turiștilor care au petrecut, în medie, trei zile de vacanță.


Propuneri de la agențiile de turism


"Pentru a dinamiza vânzarea prin vouchere de vacanță, ANAT susține eliminarea plafonului de 10 la sută în cazul comisionului agenției de turism, prevăzut în Legea voucherelor de vacanță, prevedere care nu stimulează concurența firească între agenții. Complicațiile tehnice pentru respectarea acestui plafon pe lanțul turoperator-revânzător îngreunează operarea plăților prin vouchere de vacanță, în special la pachetele plătite și cu bani, și vouchere - cazul cel mai des întâlnit", precizează președintele ANAT.


Voucherele de vacanță au fost intro-duse pe piața din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul pu-blic după un an, din cauza crizei eco-nomice, și de atunci este restricționată an de an prin act normativ. Legea a fost promovată pentru protejarea stării de sănătate a angajaților și prevede impozite reduse în cazul angajatorilor care oferă bonurile valorice salariaților lor. Un alt scop al legii este creșterea turismului intern, ultima variantă a actului normativ, aprobată în 2015, prevede înlocuirea primelor de vacanță cu care puteau fi cumpărate sejururi externe și erau taxate similar salariului pentru angajator, cu voucherele de vacanță.


Comentează știrea

bugetar
18 februarie 2017
?????????

VAUCHERUL ESTE VALABIL SI CA SA O TRAGEM PE ASTA CU GURA STRAMBA DIN POZA? SI DE CATE ORI?

Dobrogeancâ
18 februarie 2017
Voucere de vacanta

Eu sunt bugetară...ar fi minunat dacă am primi în sfârsit si noi aceste voucere.Am prietene care deja primesc de anul trecut.Deocamdatâ asteptăm....

vacantul
18 februarie 2017
vand vaucher de vacanta estivala

Vrei nu vrei,bea Grigore aghiasma.Sa vezi de acum specula cu vauchere.Precupetele de piata vor deconta ,,smecheria ''fara consum de vacanta.Dar nu ar fi mai bine sa-i dea bani salariatului ca sa faca ce vrea muschiul lui cu banii?

Nu e bine
18 februarie 2017
Pentru ca voucherul se da dedicatie

De exemplu,oamenii muncii din nu stiu care sindicat socialist cer sa mearga in concediu la mare si sa fie cazati la hotelul lui Mazare.Governul plateste imediat.Am dat si eu un exemplu.

Răspuns la: vand vaucher de vacanta estivala
Adăugat de : vacantul, 18 februarie 2017
Vrei nu vrei,bea Grigore aghiasma.Sa vezi de acum specula cu vauchere.Precupetele de piata vor deconta ,,smecheria ''fara consum de vacanta.Dar nu ar...
Murphy
18 februarie 2017
Idiotilor !

Mai intai de vouchere pentru tratamente in statiunile balneoclimaterice au nevoie pensionarii bolnavi si fara bani, cu pensii mizerabile, idiotilor ce guvernati o tara furata si-n lung si-n lat ! Otravitilor !

PT. MURPHY
19 februarie 2017
FARA

da domnule, ai pus punctul pe "i". asa este ,pensionarii si bugerarii cu pensii si salarii mizerabile, familiile cu copii nu sunt interesanti pt turism, cheltuiesc putin ,nu merg in cluburile de cacat si......nu dau bine....AM AJUNS, NOI ASTIA, ANTI-COMUNISTI CONVINSI SA COMPARAM SITUATIILE CU "PE VREMEA LUI...." TRIST.

Nina
27 februarie 2017
cui sa ma adresez?

Buna ziua, Si daca reprezint o unitate turistica, unde sa ma adresez pentru a include complexul turistic in sistemul de decontare a acestor vouchere? Mentionez faptul ca am sunat la Ministerul Invatamantului, Ministerul Muncii, Ministerul Tursitmului si Ministerul Finantelor si...surpriza, Nimeni nu stia Nimic. Multumesc! Multumesc!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4973 secunde