Salvamarii din sudul litoralului, voluntari la Marea Neagră

474
George Lipoveanu, reprezentantul SC Callatis Club Nautic SRL din Mangalia, care în acest sezon estival a asigurat serviciul de salvamar pe plaje sudice ale litoralului românesc, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că nici până în prezent nu a primit banii de la Primăria Mangalia pentru serviciul prestat.
"În perioada 1 mai - 15 septembrie, 65 de salvamari au vegheat la siguranța turiștilor. Deși în timpul sezonului estival s-a ținut o altă licitație și a fost declarată câștigătoare o altă firmă, doar salvamarii noștri au fost pe plajă", a spus George Lipoveanu.
Conform declarațiilor sale, este vorba de o datorie de 600.000 lei fără TVA.
Licitația contestată a avut loc pe data de 18 august. Asociația operatorilor de plajă din sudul litoralului, sub tutela lui Vasile Drăgan, unul dintre apropiații primarului Claudiu Tusac, a câștigat licitația pentru asigurarea serviciului de salvamar, deși a depus o ofertă dublă față de contracandidați, de 1.200.000 lei, față de 600.000 lei. La anunțul de licitație postat pe site-ul Primăriei Mangalia, criteriul care trebuia să fie luat în calcul era "oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic". Banii pentru serviciul de salvamar vin de la bugetul de stat.
Mai mult decât atât, societățile care au participat la licitație au fost obligate să scoată la înaintare numărul de sky-jeturi, ambarcațiuni care sunt folosite doar pentru activități de agrement, nicidecum pentru cele de salvare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5704 secunde