Salteaua pentru bebeluș și criteriile de alegere a acesteia

147
Salteaua pentru bebeluș și criteriile de alegere a acesteia - salteacocoscomfortii120x60x10cm4-1512487772.jpg

Articole recomandate

Copiii au nevoie de o atenție sporită din partea părinților, mai ales în primele luni din viață când sunt extrem de fragili și sensibili. Fiecare element ce alcătuiește camera micuților trebuie ales cu responsabilitate, ca nu cumva acesta să reprezinte un pericol pentru copil.

Esențial este pătuțul în care noul născut își va petrece cea mai mare parte a timpului, dar și salteaua pe care va dormi, precum și perna și lenjeriile cu care va fi învelit. Toate acestea trebuie astfel alese atent, de preferat achiziționate din cadrul unui magazin dedicat. În acest sens Nichiduta.ro iese în întâmpinarea tuturor părinților cu o varietate de oferte ce vizează produse de înaltă calitate, ideale pentru a completa camera copilului cu toate cele necesare.

Sfaturi utile în alegerea unei saltele potrivite pentru patul bebelușului

În rândurile de mai jos le sunt oferite o serie de sfaturi utile celor ce doresc să cumpere o saltea potrivită pentru pătuțul bebelușului. Este necesar ca aceasta să asigure un somn calitativ, să protejeze oasele și coloana în formare a copilului. De asemenea este de preferat ca salteaua să fie și rezistentă, pentru a nu necesita înlocuire frecventă.

Pentru ca cel mic să fie mereu sănătos și vesel după un somn corespunzător, iată după ce aspecte trebuie aleasă salteaua.

Dimensiune – reprezintă modul în care părinții evită crearea unui spațiu liber între lateralele patului și saltea, în cazul că una prea mică este aleasă. Sufocarea accidentală este principalul risc în acest caz. Din nou, una prea mare ar fi neîncăpătoare, deci și neconfortabilă.

Fermitate – devine deja o condiție imperativă. Când este prea moale favorizează la fel sufocarea copilui sau ceea ce este cunoscut sub denumirea de sindrom al morții subite. O recomandare în acest sens este salteaua pentru patut cumparata de pe nichiduta.ro. Vine în mai multe dimensiuni și caracteristici distincte, dintre care fermitatea este definitorie.

Impermeabilitate – uneori husa este cea care oferă un grad de impermeabilitate ridicat, alterori salteaua în sine. Este de preferat ca acesta din urmă să prezinte acest avantaj pentru a nu permite impregnarea lichidelor. Și în cadrul magazinului online nichiduta.ro se găsesc diverse modele de saltele cu straturi impermeabile multiple, recomandate de altfel și pentru faptul că nu permit dezvoltarea bacteriilor. O husă de protecție este de asemenea recomandată pentru pătuțul bebelușilor – un ajutor suplimentar nu strică niciodată.

Material – atât salteaua, cât și husa care o protejează trebuie să fie confecționate dintr-un material corespunzător, prietenos cu pielea sensibilă a micuțului, care se poate irita imediat când calitatea textilelor este scăzută. În ceea ce privește salteaua, piața oferă o varietate de modele, confecționate la fel din diverse componente: spumă, arcuri din oțel, din fibră din nucă de cocos, latex.

Densitate – un alt criteriu de avut în vedere, pe care părinții trebuie să îl studieze atent când pornesc în căutarea saltelei pentru pătuțul copilului. De preferat este ca aceasta să fie potrivită – nici prea groasă, dar nici prea subțire. Grosimea de 15 cm este o medie corespunzătoare.

Toate aceste aspecte trebuie atent analizate, astfel ca salteaua pentru care se optează să fie una potrivită bebelușului. Când calitatea pe care o prezintă este una satisfăcătoare, aceasta va oferi și o rezistență sporită, deci durabilitate în utilizare. În cadrul site-ului nichiduta.ro sunt disponibile astfel de saltele, pentru ca fiecare micuț să beneficieze de un somn mereu odihnitor și sănătos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8617 secunde