Sălile de fitness au fost amendate cu peste 300.000 de lei pentru lipsa igienei

324
1
Inspectorii pentru Protecția Consumatorilor au descoperit săli de aerobic și fitness cu pereți murdari, instalații de iluminat defecte, mochete rupte, sterilizatoare deteriorate, haltere și greutăți ruginite, în urma unui control efectuat în luna iulie.
Alte nereguli constatate de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) sunt lipsa certificatelor care atestă securitatea aparaturii pentru întreținere corporală și lipsa unui instructor sau antrenor care să supravegheze permanent consumatorii și aparatele la care aceștia lucrează.
De asemenea, inspectorii au găsit soluții antiseptice cu termenul de valabilitate expirat, suplimente nutritive și produse pentru întreținere corporală fără etichete traduse în limba română.
Pentru abaterile constatate, inspectorii ANPC au aplicat 135 avertismente și 139  amenzi contravenționale, în valoare totală de 312.500 lei. Totodată, s-a oprit temporar activitatea a 65 de operatori economici, până la remedierea deficiențelor.

În atenția clienților!
ANPC recomandă consumatorilor ca, în momentul în care apelează la serviciile prestate în sălile de gimnastică aerobică, fitness, bodybuilding, culturism, masaj și tratamente corporale, să verifice mai întâi dacă lista tarifelor este completă și detaliată, cu precizarea tarifului pe ședință sau abonament, a numărului de ședințe și a duratei ședinței incluse într-un abonament.
În cazul în care se constată că în astfel de unități nu se respectă unele condiții de igienă, clienții se pot adresa Inspectoratului Regional pentru Protecția Consumatorilor.

Comentează știrea

Raul
5 decembrie 2013
Suplimente Metadrol

Mai bine iti iei cateva cutii de suplimente gen Metadrol si faci exercitii zilnice acasa cu gantere! Cu siguranta vei acumula masa musculara mai rapid si mai sigur!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7112 secunde