Salariile mici și corupția, principalele griji ale românilor

623
Salariile mici și corupția, principalele griji ale românilor - worried1375864c-1317672595.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt, în prezent, foarte îngrijorați de nivelul corupției, salarii, sistemul de sănătate și de prăpastia dintre oamenii bogați și cei săraci, 80% dintre participații la un sondaj realizat de IRES afirmând că acestea sunt printre cele mai mari îngrijorări ale lor.
Conform rezultatelor sondajului, aceste îngrijorări sunt urmate de cele privind sistemul de pensii, șomajul, poluarea sau starea mediului înconjurător.
Din lista cuprinsă în chestionar, cea mai mică îngrijorare a românilor este situația economică personală (64%), aceștia declarând în măsură mai mare că sunt îngrijorați din pricina stării mediului înconjurător (76%) sau a conducerii țării (75%).
Situația economiei țării îi îngrijorează pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani în măsură mai mică decât pe persoanele care au depășit această vârstă. Privitor la același aspect, se observă diferențe în funcție de nivelul de școlarizare al respondenților, respectiv îngrijorarea scade cu cât oamenii au studii mai înalte.
Femeile manifestă o îngrijorare mult mai mare (31,7%) în ceea ce privește situația economică personală decât bărbații (18,6%).
Ancheta a fost realizată telefonic, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.383 de indivizi de 18 ani și peste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Comoara din adâncurile Dobrogei
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Cutremur de peste 5 grade în Vrancea
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.6962 secunde