Un pic mai bine pentru copiii bolnavi din Constanța!

Sală modernă de kinetoterapie, amenajată de Asociația Dăruiește Aripi

1096

Articole de la același autor

Mii de copii din județul Constanța se luptă cu boli pe care cu greu le-ar duce și un adult. Pe lângă durerea nevoită să o îndure, micuții sunt tratați deseori cu echipamente vechi de zeci de ani, în săli urâte, neprietenoase. Pentru ei, Asociația Dăruiește Aripi a reamenajat, de curând, sala de kinetoterapie, astfel încât să le ușureze puțin suferința. 


Copiii din județul Constanța care urmează un tratament de kinetoterapie au acum parte de condiții omenești, în spitalul public. Cu ajutorul oamenilor cu inimi mari, Asociația Dăruiește Aripi a modernizat sala de kinetoterapie copii din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Au fost aduse echipamente moderne, iar atmosfera a fost înveselită în culorile copilăriei. 
Inițiativa completează procesul de renovare pe care spitalul l-a realizat la începutul anului acesta. Investiția în valoare de 44.644,09 lei a fost colectată prin inițiative de strângere de fonduri din Constanța, una dintre ele fiind în cadrul evenimentului caritabil organizat, în luna iunie, de Grădinița nr. 45 și Grădinița GreenLand Constanța. 
Acțiunile de modernizare au avut ca obiectiv principal desfășurarea unui act medical la o calitate cât mai înaltă în recuperarea copiilor ce ajung pe aceasta secție. Concret, a fost montată o pardoseală medicală cu caracteristici tehnice specifice de kinetoterapie, au fost reîmprospătate suprațetele încăperii, au fost achiziționate două mese profesionale de tratament, o bancă de gimnastică, spaliere colorate, saltele de recuperare, săculeți și mingii medicinale, planșe de echilibru, perne ascendente, bastoane de echilibru. 
"Fiecare proiect, mic sau mare, pe care îl reușim în beneficiul copiilor bolnavi, îl reușim cu sprijinul sponsorilor noștri și le mulțumim pentru faptul că aleg să se implice în proiecte în spitale publice, fiind modul în care ajută mai mulți pacienți deodată, acum și pe termen lung", a explicat Alina Pătrăhău, fondatorul Dăruiește Aripi. 


Mii de copii bolnavi 
Potrivit ultimului buletin statistic făcut public de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, la finele lunii martie 2019, erau înregistrați 65.731 copii cu dizabilități fizice cu nevoi de recuperare de diferite grade (accentuat, mediu și ușor), fără să punem la socoteala dizabilitățile somatice, vizuale, psihice sau boli rare. De asemenea, în Constanța sunt consemnați aproximativ 2.000 de copii, conform ultimelor statistici. 
"Scopul kinetoterapiei este de a dobândi un grad cât mai mare de independență funcțională. Exercițiile individualizate, executate de pacient alături de kinetoterapeut, la recomandarea medicilor specializați ajută pacientul să se recupereze în timp optim", a adăugat Alina Pătrăhău. 


Proiecte ambițioase, duse la bun sfârșit 
Tot luna aceasta, va fi gata și secția nouă de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Constanța, realizată în totalitate tot de către Asociația Dăruiește Aripi. Secția va avea locuri suficiente pentru terapie intensivă, dar și pentru prematuri, iar copiii vor fi îngrijiți în încăperi sterile și sigure. Aceasta va fi dotată cu un sistem performant de climatizare și tratare a aerului va asigura sterilitatea necesară. 


"Fiecare încăpere de tratament va avea gaze medicale, incubatoare și echipamente medicale de ultimă generație, dar și mobilier specializat. Va fi liniște, o iluminare plăcută și confortabilă. Ne dorim ca toți copiii internați în secție să primească cele mai bune tratamente și să aibă parte de cele mai bune condiții pentru a avea o șansă în plus să fie salvați, să crească mari și sănătoși", a mai spus Alina Pătrăhău. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6333 secunde